Κατά των Ολυμπιακών Αγώνων το 70% των ιαπωνικών επιχειρήσεων

Σπορ
Κατά των Ολυμπιακών Αγώνων το 70% των ιαπωνικών επιχειρήσεων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυξάνεται το ποσοστό όσων ζητούν ακύρωση σε σχέση με τον Φεβρουάριο

Πληθαίνουν εντός Ιαπωνίας οι φωνές κατά της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων. Εννέα εβδομάδες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων σχεδόν το 70% των επιχειρήσεων της χώρας τάσσεται υπέρ της ακύρωσής τους ή της αναβολής τους λόγω της κατάστασης με την πανδημία cοvid-19. Έρευνα που διενεργήθηκε από τις 6 ως τις 17 Μαΐου έδειξε ότι το 37% των επιχειρήσεων είναι υπέρ της ακύρωσης των Αγώνων, ενώ το 32% επιθυμεί την αναβολή τους.

Το ποσοστό όσων ζητούν την ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων έχει αυξηθεί σε σχέση με τον Φεβρουάριο. Τότε το 29% των επιχειρήσεων υποστήριζε την ακύρωση του αθλητικού γεγονότος και το 36% την αναβολή του. Και η κοινή γνώμη της Ιαπωνίας τάσσεται υπέρ της ακύρωσης ή της αναβολής των Ολυμπιακών Αγώνων, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις.

Η χώρα πρόκειται να επεκτείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο νότιο νησί Οκινάουα σήμερα, ενώ οι υγειονομικές αρχές της χώρας ενέκριναν δύο ακόμη εμβόλια κατά της covid-19 προκειμένου να δώσουν ώθηση στην εκστρατεία ανοσοποίησης του πληθυσμού που μέχρι τώρα προχωρά με αργούς ρυθμούς.

Χθες Πέμπτη οι υγειονομικές αρχές της Ιαπωνίας έδωσαν το πράσινο φως και σήμερα η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι εγκρίνει τα εμβόλια της Moderna και της AstraZeneca κατά της covid-19. Μέχρι στιγμής στην Ιαπωνία χορηγούνταν μόνο το εμβόλιο της Pfizer.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι το AstraZeneca ενδέχεται να μην αρχίσει να χορηγείται αμέσως λόγω των ανησυχιών για την εμφάνιση θρομβώσεων. Η Ιαπωνία έχει συμβόλαιο για την αγορά 120 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου της βρετανοσουηδικής εταιρείας.

Μέχρι στιγμής στη χώρα έχουν εμβολιαστεί μόλις 4,1 εκατομμύρια άνθρωποι, ο πιο βραδύς ρυθμός που καταγράφεται μεταξύ των πιο πλούσιων χωρών του κόσμου.

Εξάλλου σήμερα οι υγειονομικές αρχές ενέκριναν την πρόταση της κυβέρνησης να προστεθεί η νομαρχία της Οκινάουα στον κατάλογο με αυτές στις οποίες ισχύουν τα πιο αυστηρά μέτρα για την ανάσχεση της πανδημίας του κορονοϊού. Συνολικά 10 νομαρχίες έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ανάμεσά τους και αυτή του Τόκιο.

Τα έκτακτα μέτρα στην Οκινάουα θα τεθούν σε εφαρμογή την Κυριακή και θα ισχύουν ως τις 20 Ιουνίου. Αντίθετα στις άλλες εννέα νομαρχίες τα μέτρα αυτά ισχύουν ως τις 31 Μαΐου.

Πρόκειται για την τρίτη συνεχή εβδομάδα κατά την οποία η Ιαπωνία επεκτείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της covid-19.

Μέχρι στιγμής στη χώρα έχουν καταγραφεί 695.000 κρούσματα κορονοϊού και 12.000 θάνατοι, λιγότεροι σε σχέση με άλλες χώρες, όμως το σύστημα υγείας της Ιαπωνίας έχει αρχίσει να φτάνει στα όριά του καθώς στη χώρα εξαπλώνονταν πιο μεταδοτικά στελέχη του ιού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News