Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Ένωση Ιατρών Τόκιο ζητά να ακυρωθούν!

Σπορ
Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Ένωση Ιατρών Τόκιο ζητά να ακυρωθούν!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τονίζεται η πληρότητα κοντά στο 100% στα νοσοκομεία της πόλης

Κάθε ημέρα προστίθεται και ένα νέο κομμάτι στο παζλ αντιδράσεων για την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ιαπωνία.

Μετά τη δημοσκόπηση που έδειξε πως ποσοστό άνω του 80% των Ιαπώνων δεν θέλουν τους Αγώνες στο Τόκιο, ήρθε και η σειρά των γιατρών να ζητήσουν τη ματαίωσή τους!

Συγκεκριμένα, η Ένωση Ιατρών του Τόκιο, που έχει εγγεγραμμένα 6.000 μέλη, εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει ότι τα νοσοκομεία στην πόλη υποδοχής των Αγώνων πληρότητα κοντά στο 100% στις νοσοκομειακές κλίνες εν μέσω αύξησης των λοιμώξεων.

«Ζητάμε από τις αρχές να πείσουν τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή ότι η διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων είναι δύσκολη και να λάβει την απόφασή να ακυρώσει τους Αγώνες», αναφέρει η ένωση σε ανοικτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό Γιοσιχάιντ Σούγκα και συμπληρώνει: «Οι γιατροί σύντομα θα αντιμετωπίσουν περιστατικά ασθενών με θερμική εξάντληση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και εάν οι Ολυμπιακοί Αγώνες συμβάλουν στην αύξηση των θανάτων, η Ιαπωνία θα φέρει τη μέγιστη ευθύνη».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός των κρουσμάτων σε εθνικό επίπεδο μειώθηκε σε 3.680 τη Δευτέρα, το χαμηλότερο επίπεδο από τις 26 Απριλίου, αλλά ο αριθμός των βαριών λοιμώξεων έφτασε σε ρεκόρ 1.235, όπως έκανε γνωστό το υπουργείο Υγείας την Τρίτη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News