Ολυμπιακοί Αγώνες: Θα μπορούσε η Ιαπωνία να τους ακυρώσει λόγω covid-19;

Απόψεις
Ολυμπιακοί Αγώνες: Θα μπορούσε η Ιαπωνία να τους ακυρώσει λόγω covid-19;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ποσοστό εμβολιασμού της Ιαπωνίας (2,6% του πληθυσμού) είναι το χαμηλότερο μεταξύ των πλούσιων εθνών - Η προετοιμασία συνεχίζεται με προβλήματα - Oι Ολυμπιακοί Αγώνες έχουν ακυρωθεί μόνο τρεις φορές στη σύγχρονη εποχή που χρονολογείται από το 1896

Οι πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού της Ιαπωνίας Γιοσιχίντε Σούγκα οδήγησαν σε εικασίες ότι οι Ολυμπιακοί αγώνες θα μπορούσαν να ακυρωθούν. Καθώς οι μολύνσεις COVID-19 αυξάνονται στην χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, η δημόσια υποστήριξη για τους Αγώνες συνεχίζει να μειώνεται.

Περίπου 70 ημέρες πριν από την ημερομηνία έναρξης των Αγώνων, τα νερά τάραξε ως γνωστόν μια δημοσκόπηση που διεξήγαγε η TBS News και διαπίστωσε ότι το 65% των Ιάπωνων ήθελε να ακυρωθούν ή να αναβληθούν οι Αγώνες, με το 37% να ψηφίσει για να ακυρώσει το συμβάν εντελώς και το 28% να ζητήσει άλλη καθυστέρηση.

Η Ιαπωνία έχει επεκτείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Τόκιο και σε τρεις άλλες περιοχές μέχρι τα τέλη Μαΐου και αγωνίζεται να συγκρατήσει μια αύξηση των περιπτώσεων COVID-19, δημιουργώντας ερωτήματα σχετικά με το αν πρέπει να προχωρήσουν οι Αγώνες. Το ποσοστό εμβολιασμού της Ιαπωνίας είναι επίσης το χαμηλότερο μεταξύ των πλούσιων εθνών. Κι αυτό εγείρει ποικίλα ερωτηματικά.

Αυτή την στιγμή έχει εμβολιαστεί το 2,6% του πληθυσμού και η κυβέρνηση έχει δεχθεί έντονη κριτική. Η Ιαπωνία θα προχωρήσει ωστόσο άμεσα στον εμβολιασμό 2.500 ανθρώπων που σχετίζονται με τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Η Pfizer σε συνεργασία με την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή θα διαθέσουν εμβόλια σε αθλητές και συμμετέχοντες στους Ολυμπιακούς Αγώνε, ενώ ζητήθηκε από τις ομοσπονδίες να ενημερώσουν άμεσα πόσοι αθλητές θέλουν να εμβολιαστούν.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες , οι οποίοι είχαν ήδη καθυστερήσει κατά ένα χρόνο λόγω της πανδημίας, πρόκειται να ξεκινήσουν στις 23 Ιουλίου, με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) και τους διοργανωτές να επιμένουν ότι θα ληφθούν μέτρα για τη διασφάλιση της ασφάλειας των αθλητών και των επισκεπτών .

OI Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες έχουν ακυρωθεί μόνο τρεις φορές στη σύγχρονη εποχή που χρονολογείται από το 1896.

Οι αγώνες του 1916 στο Βερολίνο έπεσαν θύματα του Α' Παγκοσμίου Πολέμου και οι αγώνες του 1940 και του 1944, που είχαν προγραμματιστεί να διεξαχθούν στο Ελσίνκι και το Λονδίνο, αντίστοιχα, ακυρώθηκαν λόγω του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Είναι ενδιαφέρον ότι τα παιχνίδια του Ρίο του 2016 καλύφθηκαν επίσης από μια κρίση υγείας, καθώς πολλοί αθλητές αρνήθηκαν να συμμετάσχουν λόγω της συνεχιζόμενης εκδήλωσης του ιού Zika.

Φωτογραφίες: unspash

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News