Βόμβα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

Σπορ
Βόμβα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων Γιοσίρο Μόρι  

Από τη θέση του Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο για το 2020 παραιτήθηκε ο Γιοσίρο Μόρι, μετά από μια σειρά σεξιστικών σχολίων.

Συγκεκριμένα, ο Μόρι κατηγορήθηκε για σεξισμό μετά τα σχόλια που έκανε, ότι «οι γυναίκες μιλούν πάρα πολύ», κάτι που προκάλεσε σάλο στα τοπικά και διεθνή μέσα ενημέρωση, την τελευταία εβδομάδα.

«Από σήμερα, Παρασκευή, παραιτούμαι από το ρόλο του Προέδρου» ανακοίνωσε ο Γιοσίρο Μόρι, παρά την αρχική του άρνηση να αποχωρήσει, σύμφωνα με το CNBC, το οποίο αναφέρει πως συγκεντρώθηκαν περί τις 15.000 υπογραφές που ζητούσαν την άμεση παραίτηση του.

Το συμβούλιο της Οργανωτικής Επιτροπής αναμένεται να διαλέξει και να ανακοινώσει το διάδοχο του Μόρι μέσα στις επόμενες ώρες ή και αύριο Σάββατο, ενώ τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης φαίνεται να τονίζουν την ύπαρξη τριών γυναικών που πληρούν όλα τα προσόντα για την κάλυψη της θέσης.

Παρά τις τελευταίες εξελίξεις, παραμένει αβέβαιο το πώς θα καταφέρει το Τόκιο να φέρει εις πέρας την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, σε πέντε μήνες, εν μέσω πανδημίας κορονοϊού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News