Τόμας Μπαχ: «Πρόγραμμα μαζικού εμβολιασμού φιλάθλων στους αγώνες στο Τόκιο»

Σπορ
Τόμας Μπαχ: «Πρόγραμμα μαζικού εμβολιασμού φιλάθλων στους αγώνες στο Τόκιο»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής θα χρηματοδοτήσει ένα πρόγραμμα μαζικού εμβολιασμού για τους επισκέπτες των καθυστερημένους αγώνες του 2020 στο Τόκιο, σίγουρος για τις μεγάλες πιθανότητες οι εκδηλώσεις να γίνουν παρουσία φιλάθλων.

Η προοπτική ενός εμβολίου Covid-19 -λέει- είναι ενθαρρυντική για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο και η διοργάνωση μπορεί να διεξαχθεί με ελάχιστη επιπλέον διαταραχή. Η ΔΟΕ παραμένει σίγουρη ότι οι Αγώνες θα διεξαχθούν μπροστά στους θεατές, με τον Μπαχ να  δηλώνει ότι θα υπάρχει γι’ αυτούς, ένα «εξελιγμένο πρόγραμμα γρήγορων τεστ»:

«Το βλέπουμε ως ένδειξη σεβασμού προς τους Ιάπωνες οικοδεσπότες μας ότι θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι θα έρθουν στην Ιαπωνία με την ευκαιρία των Αγώνων με το εμβόλιο και ότι οι Ιάπωνες μπορούν να αισθάνονται όσο το δυνατόν πιο σίγουροι σε αυτήν την κρίση του κορωνοϊού.

Η πρώτη προτεραιότητα πρέπει να είναι οι νοσοκόμες και οι ιατροί αλλά και οι άνθρωποι που κρατούν την κοινωνία μας ζωντανή. Εάν τότε ένα εμβόλιο πρέπει να είναι διαθέσιμο, τότε η ΔΟΕ θα αναλάβει αυτά τα έξοδα και θα συνεργαστεί με τις Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές».

Η εμπιστοσύνη ότι θα επιτρέπεται η είσοδος θεατών στους Αγώνες, αυξήθηκε μετά από την επιτυχημένη διεθνή εκδήλωση γυμναστικής την περασμένη εβδομάδα, στην οποία χιλιάδες φίλαθλοι ήταν παρόντες.

Μάλιστα στα επαγγελματικά παιχνίδια μπέιζμπολ στην Ιαπωνία, έχει επιτραπεί να αυξήσουν τις συμμετοχές τους έως και στο 80% της χωρητικότητας υπό την προϋπόθεση ότι ακολουθούν μια αυστηρή σειρά πρωτοκόλλων.

Ο Μπαχ, ο οποίος βρίσκεται επί του παρόντος σε διήμερη επίσκεψη στο Τόκιο, πρόσθεσε: «Έχουμε δείξει ότι ακόμα και τώρα μπορουμε να οργανώσουμε μια επιτυχημένη αθλητική εκδήλωση, (και) εννέα μήνες από τώρα θα έχουμε ακόμη περισσότερα αντίθετα μέτρα στην εργαλειοθήκη μας από ότι έχουμε τώρα.

Θα υπάρχει ένα πιο εξελιγμένο καθεστώς ταχείας δοκιμής, βλέπουμε τις εξελίξεις, και μπορούμε επίσης να είμαστε πιο σίγουροι ότι πιθανότατα θα υπάρχει ένα εμβόλιο, οπότε μπορούμε επίσης να το βάλουμε στην εργαλειοθήκη.

«Μπορούμε λοιπόν να πούμε ότι έχουμε μια εργαλειοθήκη που μπορεί και θα διασφαλίσει ένα ασφαλές περιβάλλον .. καθιστώντας τους Αγώνες ένα μεγάλο σύμβολο αλληλεγγύης και ανθρωπότητας, ένα σύμβολο ανθεκτικότητας και όντας πράγματι το φως στο τέλος αυτής της σήραγγας κορωνοϊού».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News