default-image

Δικαίωση Υφαντίδου... με εισιτήριο για Ρίο!

Σπορ
Δικαίωση Υφαντίδου... με εισιτήριο για Ρίο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την... απόλυτη δικαίωση για τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο πέτυχε η Σοφία Υφαντίδου.

Η Ελληνίδα αθλήτρια του επτάθλου κυνήγησε το όριο για τους Ολυμπιακούς αλλά και τη δικαίωση της μέσω των κανονισμών της IAAF και τα κατάφερε! Μπορεί μετά το ευρωπαϊκό του Άμστερνταμ να πέρασε μέρες αγωνίας και αβεβαιότητας, ωστόσο τελικά θα είναι παρούσα στο κορυφαίο γεγονός της τετραετίας.

Συγκεκριμένα δέχθηκε πρόσκληση από την IAAF και θα είναι μία από τις 32 αθλήτριες που θα πάρουν μέρος στο έπταθλο. "Είμαι χαρούμενη για την δεύτερη συμμετοχή μου σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της ομοσπονδίας μου, Κώστα Παναγόπουλο, για τη στήριξη και τις ενέργειες που έκανε όλο αυτό το διάστημα της αναμονής.

Οι μέρες που προηγήθηκαν ήταν γεμάτες άγχος και ανησυχία. Τελικά όλα πήγαν απλά", είπε. Η αθλήτρια του Μηνά Κυριάκου πραγματοποίησε πολύ καλό αγώνα στο Αμστερνταμ όπου ήταν όγδοη με 6.025 βαθμούς. Η Υφαντίδου θα πάρει μέρος στην δεύτερη Ολυμπιάδα της καριέρας της, καθώς έχει αγωνιστεί το 2012 στο Λονδίνο.

Με την προσθήκη και της Υφαντίδου, η ελληνική αποστολή για το Ρίο θα μετράει 92 αθλητές και αθλήτριες, τη στιγμή που το 2012 στο Λονδίνο αγωνίστηκαν 102, ενώ το 2008 στο Πεκίνο συμμετείχαμε με 152 αθλητές και αθλήτριες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News