default-image

Γερμανία-Γαλλία: Η ώρα των υπερδυνάμεων!

Ποδόσφαιρο
Γερμανία-Γαλλία: Η ώρα των υπερδυνάμεων!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανία εναντίον Γαλλίας απόψε! Τεράστιο παιχνίδι στο «Βελοντρόμ» της Μασσαλίας, ένας ημιτελικός που θα μπορούσε πολύ άνετα να ήταν και ο τελικός της διοργάνωσης.

Μιλάμε άλλωστε για τα δύο φαβορί που εξ' αρχής έπαιζαν πιο δυνατά απ' όλες τις ομάδες για την κατάκτηση του EURO 2016. Από τη μία η διοργανώτρια χώρα, η οποία πέρα από την έδρα, διαθέτει και ένα σύνολο πολύ υψηλού επιπέδου και από την άλλη οι Γερμανοί που μετά το Μουντιάλ του 2014, θέλουν δύο χρόνια μετά να κατακτήσουν και την κορυφή της Ευρώπης, κάνοντας το «back to back» στους τίτλους (παγκόσμιο-ευρωπαϊκό). Το σίγουρο είναι ότι μόνο η μία θα πανηγυρίζει απόψε το βράδυ και η άλλη θα δει από την τηλεόραση τον τελικό της Κυριακής με αντίπαλο την Πορτογαλία.

Στην Εθνική Γαλλίας το κλίμα είναι εξαιρετικό μετά το εντυπωσιακό 5-2 επί της Ισλανδίας στον προημιτελικό και την πιο χορταστική εμφάνιση μπροστά στο κοινό τους. Είναι αλήθεια ότι το αγχωτικό ξεκίνημα στον όμιλο, είχε φέρει προβληματισμό στους «τρικολόρ» αλλά πλέον δείχνουν πανέτοιμοι για να διεκδικήσουν την πρόκριση στον τελικό. Ο Ντιντιέ Ντεσάμπς βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να μην αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα, καθώς οι Ραμί και Καντέ εξέτισαν την τιμωρία τους στο ματς με την Ισλανδία και είναι και εκείνοι διαθέσιμοι στα πλάνα του προπονητή τους.

Το αντίθετο ισχύει για τα «πάντσερ» με την συγκλονιστική πρόκριση κόντρα στην Ιταλία να αφήνει πολλά και σημαντικά προβλήματα για τον Γιοακίμ Λεβ. Μάλιστα, μετά τους Γκόμεζ (τραυματίας) και Χούμελς (τιμωρημένους) που δεν θα παίξουν στον ημιτελικό με την Γαλλία, αλλά και τον Σβαϊνστάιγκερ που είναι αμφίβολος, ήρθε να προστεθεί ακόμα μία ηχηρή απουσία. Ο λόγος για τον Σάμι Κεντίρα, ο οποίος τέθηκε οριστικά νοκ - άουτ από το ματς με τους "τρικολόρ", όπως αποκάλυψε με δηλώσεις του ο Λεβ...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News