default-image

Μεγάλη πρόκριση Πορτογαλίας στα πέναλτι!

Ποδόσφαιρο
Μεγάλη πρόκριση Πορτογαλίας στα πέναλτι!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη διαδικασία των πέναλτι η Πορτογαλία πήρε μεγάλη πρόκριση στον ημιτελικό του EURO 2016 επικρατώντας με 5-3 της Πολωνίας, με την κανονική διάρκεια του αγώνα και την παράταση να ολοκληρώνονται με ισόπαλο σκορ 1-1!

Είναι απίστευτο αυτό που έχει επιτύχει η ομάδα του Φερνάντο Σάντος αφού βρίσκεται στους "4" της διοργάνωσης χωρίς να έχει νίκη σε 90λεπτο αγώνα! Στον όμιλο πέρασε με τρεις ισοπαλίες, στους "16" νίκησε 1-0 την Κροατία στην παράταση (0-0 ο κανονικός αγώνας) και  απόψε προκρίθηκε στα πέναλτι. Η Πορτογαλία θα περιμένει τον αντίπαλό της στον ημιτελικό από το νικητή του αυριανού ζευγαριού Ουαλίας-Βελγίου.

Το ξεκίνημα για την Πολωνία ήταν ονειρικό. Μόλις στο 2' μετά από βαθιά μπαλιά, στα δεξιά της άμυνας της Πορτογαλίας ο Σέντρικ έκανε τραγικό υπολογισμό, ο Γκροσίτσκι με άνεση έκανε τη σέντρα και ο Λεβαντόφσκι σε θέση βολής "εκτέλεσε" τον αντίπαλο τερματοφύλακα, ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του. Ήταν το πρώτο γκολ στο EURO για τον αστέρα των Πολωνών!

Στα επόμενα λεπτά η Πολωνία ήταν καλύτερη με το σκορ υπέρ της ενώ η Πορτογαλία προσπαθούσε να αντιδράσει. Τελικά η ομάδα του Φερνάντο Σάντος τα κατάφερε στο 33'. Όλα τα λεφτα ήταν η πάσα με το τακουνάκι του Νάνι στο Ρενάτο Σάντσες, με το νεαρό μέσο των Πορτογάλων να κοντρολάρει τη μπάλα και στη συνέχεια να την στέλνει στα δίχτυα του Φαμπιάνσκι, ισοφαρίζοντας 1-1.

Στο β' ημίχρονο η Πορτογαλία είχε καλύτερο ρυθμό αλλά ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν μπόρεσε να τη βοηθήσει επιθετικά. Η Πολωνία προσπάθησε να διαφυλάξει κυρίως την άμυνα ενώ είχε μια πολύ καλή φάση με τον Μίλικ στο 69'. Το 1-1 παρέμεινε με αποτέλεσμα το ματς να πάει στην παράταση.

Με το ίδιο σκορ ολοκληρώθηκε και η παράταση, με τις δύο ομάδες να απειλούν με κάποια μακρινά σουτ αλλά και την κούραση να κάνει την εμφάνισή της. Μοναδικό γεγονός που... τάραξε την ροή του αγώνα, ήταν η είσοδος ενός οπαδού της Πορτογαλίας στον αγωνιστικό χώρο!

Έτσι Πολωνία και Πορτογαλία οδηγήθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι:

Ρονάλντο 1-0 για την Πορτογαλία

Λεβαντόφσκι 1-1 για την Πολωνία

Ρενάτο Σάντσες 2-1 για την Πορτογαλία

Μίλικ 2-2 για την Πολωνία

Ζοάο Μουτίνιο 3-2 για την Πορτογαλία

Γκλικ 3-3 για την Πολωνία

Νάνι 4-3 για την Πορτογαλία

Μπλαστσικόφσκι απόκρουση Ρουί Πατρίσιο!

Κουαρέσμα 5-3 και η Πορτογαλία στα ημιτελικά!

ΠΟΛΩΝΙΑ: Φαμπιάνσκι, Πίστσεκ, Γκλικ, Πάζνταν, Γεντζέιτσικ, Κριχόβιακ, Ματσίνσκι (98' Γιοντλόβιετς), Μπλαστσικόφσκι, Γκροσίτσκι (82' Καπούστκα), Μίλικ, Λεβαντόφσκι.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Ρουί Πατρίσιο, Σέντρικ, Πέπε, Φόντε, Ελιζέου, Γουίλιαμ Καρβάλιο (96' Ντανίλο), Ρενάτο Σάντσες, Ζοάο Μάριο (80' Κουαρέσμα), Άντριεν Σίλβα (73' Μουτίνιο), Νάνι, Κριστιάνο Ρονάλντο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News