default-image

Η οικοδέσποινα Γαλλία υποδέχεται την Ιρλανδία (16:00)

Αθλητισμός
Η οικοδέσποινα Γαλλία υποδέχεται την Ιρλανδία (16:00)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παιχνίδι με μεγάλο φαβορί, αλλά και ένα παθιασμένο για εκδίκηση αουτσάιντερ είναι το πρώτο σημερινό για τους «16» του Euro ανάμεσα στη Γαλλία και την Ιρλανδία (16:00) στη Λιόν.

Οι οικοδεσπότες θέλουν να συνεχίσουν την πορεία τους προς την κατάκτηση του τίτλου επιζητώντας την πρώτη τους πειστική εμφάνιση και ταυτόχρονα μια λιγότερο αγχωτική από τις προηγούμενες δύο νίκη τους στη διοργάνωση. Ο Ντιντιέ Ντεσάν θα επαναφέρει στο βασικό σχήμα τους Καντέ, Ματουιντί και Παγέ, που ξεκούρασε στο αδιάφορο ματς με την Ελβετία, ενώ οι μικροτραυματισμοί των Ζιρού και Ραμί δεν εμπνέουν ανησυχία. Στον αντίποδα αμφίβολος είναι ο μπακ Στίβεν Γουόρντ με ένα πρόβλημα στον αστράγαλο.

Ιδιαίτερο χρώμα στη συνάντηση δίνει η προϊστορία. Το 2009, στα μπαράζ πρόκρισης για το Μουντιάλ του 2010, η Γαλλία είχε νικήσει 1-0 στην Ιρλανδία, αλλά στη ρεβάνς το ματς οδηγήθηκε στην παράταση. Εκεί ο Τιερί Ανρί μετά από χέρι σέρβιρε το γκολ της πρόκρισης στον Γουιλιάμ Γκαλάς. Οι οργισμένοι Ιρλανδοί κατηγόρησαν ανοιχτά τη FIFA, που τελικά αποζημίωσε οικονομικά την ομοσπονδία της χώρας!

Οι «τρικολόρ» είναι αήττητοι στις πέντε τελευταίες συναντήσεις των δύο ομάδων (δύο νίκες και τρεις ισοπαλίες), με την τελευταία νίκη της Ιρλανδίας να καταγράφεται το 1981 για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο νικητής θα αναμετρηθεί στα προημιτελικά με εκείνον του ζευγαριού Αγγλία-Ισλανδία.

Πιθανές συνθέσεις:

Γαλλία (Ντεσάν): Γιορίς, Σανιά, Ραμί, Κοσιελνί, Εβρά, Καντέ, Ματουιντί, Πογκμπά, Παγέ, Γκριζμάν, Ζιρού.

Ιρλανδία (Ο' Νιλ): Ράντολφ, Κόουλμαν, Κίοου, Ντάφι, Μπρέιντι, ΜακΚλίν, ΜακΚάρθι, Χέντρικ, Χούλαχαν, Λονγκ, Μέρφι.

Πηγή: Sport-fm.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News