default-image

Πρόκριση στο 117΄για την Πορτογαλία, 1-0 την Κροατία

Αθλητισμός
Πρόκριση στο 117΄για την Πορτογαλία, 1-0 την Κροατία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Πορτογαλία νίκησε 1-0 την Κροατία χάρη σε γκολ του Ρικάρντο Κουαρέσμα 3 λεπτά πριν το τέλος της παράτασης και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Euro 2016, όπου την περιμένει η Πολωνία.

Η πρώτη ευκαιρία στο ματς ήταν μία φάση που έπρεπε να είχε διακοπεί για οφ-σάιντ του Πέπε στην εκτέλεση φάουλ του Ραφαέλ Γκερέιρο, τελικά η παράβαση δεν δόθηκε στο 25' και ο αμυντικός της Ρεάλ αστόχησε σε κοντινή κεφαλιά.

Οι Κροάτες για πρώτη φορά απείλησαν με το άστοχο σουτ του Πέρισιτς, ο οποίος στο 30' βγήκε στην αντεπίθεση από λάθος του Νανί, ενώ το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς τελική προσπάθεια εντός στόχου, σε καμία εστία.

Αφού δεν κατάφερε να πιάσει κεφαλιά στο ύψος της μικρής περιοχής, στην συνεχεία της φάσης και μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Μαρσέλο Μπρόζοβιτς έχασε καλή ευκαιρία στο 52', αστοχώντας από κοντά σε σουτ στην κίνηση μετά από πάσα του Ίβαν Ράκιτιτς.

Ακόμη σπουδαιότερη ήταν η ευκαιρία των Κροατών στο 61', όταν ο Ντόμαγκο Βίντα πήρε κεφαλιά μετά την εκτέλεση φάουλ του Ράκιτιτς και η μπάλα πέρασε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Ρουί Πατρίσιο.

Στο 64ο λεπτό δεν δόθηκε πέναλτι για την Πορτογαλία. Ήταν ξεκάθαρη η παράβαση με τον Ίβαν Στρίνιτς να κλωτσάει τον Νανί μέσα στην περιοχή!

Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση, το 90άλεπτο ολοκληρώθηκε ισόπαλο χωρίς τέρματα, αλλά και χωρίς τελική προσπάθεια στον στόχο. Πρώτη φορά στην ιστορία συμβαίνει αυτό σε αγώνα σε τελικά Euro! Ο Κριστιάνο Ροναλντο μάλιστα στα 3 ματς του ομίλου είχε 32 τελικές προσπάθειες, στα 90 λεπτά με την Κροατία δεν είχε καμία!

Στην παράταση λίγο έλειψε ένα λάθος του Ρουί Πατρίσιο να αποβεί μοιραίο, καθώς σε εκτέλεση κόρνερ του Μπρόζοβιτς στο 113' ο τερματοφύλακας της Σπόρτινγκ Λισαβόνας έπεσε πάνω στον Πιάτσα (και εν συνεχεία στο έδαφος), ο Βίντα πήρε την κεφαλιά, αλλά ήταν άστοχος, ξανά.

Μέσα ένα λεπτό, από τον... ύπνο έγινε χαμός! Στο 116' ο Πέρισιτς είχε δοκάρι σε κοντινή κεφαλιά και οι Πορτογάλοι βγήκαν στην αντεπίθεση, όπου άνοιξαν το σκορ με λυτρωτή τον Ρικάρντο Ρουαρέσμα.

Ο Ρενάτο Σάντσες έδωσε αριστερά στον Νανί, αυτό έβγαλε σε θέση βολής τον Ρονάλντο που έκανε την πρώτη του τελική στο ματς, ήταν στον στόχο, αλλά ο Σούμπασιτς απέκρουσε, όμως ο Κουαρέσμα εν συνεχεία ανενόχλητος με κοντινή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα!

ΚΡΟΑΤΙΑ: Σούμπασιτς, Σρνα, Τσόρλουκα, Βίντα, Στρίνιτς, Μπάντελ, Μόντριτς, Ράκιτιτς, Μπρόζοβιτς, Ράκιτιτς (110' Πιάτσα), Μάντζουκιτς (88' Κάλινιτς).

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Ρουί Πατρίσιο, Σέντρικ, Πέπε, Ζοζέ Φόντε, Ραφαέλ Γκερέιρο, Ουίλιαμ Καρβάλιο, Άντριεν Σίλβα (108' Ντανίλο Περέιρα), Ζοάο Μάριο (87' Κουαρέσμα), Αντρέ Γκόμες (50' Ρενάτο Σάντσες), Νανί, Κριστιάνο Ρονάλντο.

Πηγή: Sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News