default-image

Ξεκινούν τα νοκ άουτ με σούπερ ματς Κροατία-Πορτογαλία

Ποδόσφαιρο
Ξεκινούν τα νοκ άουτ με σούπερ ματς Κροατία-Πορτογαλία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η δράση επιστρέφει σήμερα στα γήπεδα της Γαλλίας με τα πρώτα νοκ άουτ παιχνίδια του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Το μεγάλο παιχνίδι ανάμεσα στην Κροατία και την Πορτογαλία δεσπόζει στο σημερινό πρόγραμμα, ενώ διεξάγονται και τα  Ελβετία - Πολωνία, Ουαλία - B. Ιρλανδία.

Όλα τα βλέμματα θα είναι συγκεντρωμένα στο Λανς εκεί όπου Κροατία και Πορτογαλία θα κοντραριστούν στις 22:00 (ΕΡΤ1) με στόχο τη νίκη-πρόκριση στα προημιτελικά.

Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος δεν ικανοποίησε στη φάση των ομίλων, όμως έχει υψηλές προσδοκίες και θέλει να το αποδείξει στο αποψινό ματς την ίδια ώρα που οι Κροάτες προέρχονται από πολύ καλές εμφανίσεις και μία σπουδαία νίκη επί της Ισπανίας.

Ο Φερνάντο Σάντος περιμένει πολλά από τον Κριστιάνο Ρονάλντο στο αποψινό ματς, ενώ όπως τόνισε:  «Ο Ρονάλντο είναι ένας σκόρερ και νικητής, παίζει μπροστά και πετυχαίνει γκολ. Είμαι βέβαιος ότι η επίδοση αυτή θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη του στην προσπάθειά μας να κερδίσουμε το τουρνουά. Τα πάντα είναι διαφορετικά τώρα, γιατί κάθε παιχνίδι που ακολουθεί είναι σαν ένας τελικός, δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη. Θέλουμε να βγούμε στην κορυφή και να πάμε μέχρι τέλος τη διαδρομή. Πρέπει να βρεθεί η σωστή ισορροπία μεταξύ άμυνας και επίθεσης, γιατί όταν θα βγαίνουμε μπροστά αφήνουμε πάρα πολλά κενά στο πίσω μέρος, όπως δείχνουν και τα αποτελέσματα στον όμιλο».

Οι Κροάτες που τερμάτισαν πρώτοι στον όμιλό τους περίμεναν έναν ευκολότερο αντίπαλο στη φάση των «16», όπως τόνισε και ο προπονητής τους Νίκολα Κάλιντις.

«Θα μπορούσαμε να είχαμε ευκολότερη αντίπαλο από ό,τι η Πορτογαλία στην φάση των «16», αλλά εάν παίξουμε όπως κάναμε στη φάση των ομίλων, έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία να προχωρήσουμε. Είμαστε μία από τις καλύτερες ομάδες στο τουρνουά και αν η μεσαία γραμμή μας κερδίζει τη μάχη στο κέντρο του γηπέδου, θα νικήσουμε. Αυτή είναι η ευκαιρία της σημερινής γενιάς και εμείς θα μας θυμούνται μόνο αν κάνουμε κάτι μεγάλο εδώ», επισήμανε.

Η αυλαία της φάσης των «16» ανοίγει με το Ελβετία-Πολωνία στις 16:00 (ΕΡΤ1). Και οι δύο ομάδες προχώρησαν πέρα από την φάση των ομίλων της διοργάνωσης, για πρώτη φορά. Αμφότερες προσπάθησαν για το γκολ, ωστόσο, σκόραραν μόνο δύο φορές η καθεμιά σε τρεις αγώνες. Η Ελβετία κυριάρχησε στην κατοχή, στην ισοπαλία χωρίς σκορ με τους Γάλλους, στο τελευταίο παιχνίδι της, την Κυριακή. Η Πολωνία πέρασε από τον όμιλο χωρίς να δεχτεί γκολ, δεύτερη πίσω από τη Γερμανία, και έδωσε την εντύπωση ότι έχει ένα επιπλέον εργαλείο για να προχωρήσει.

Στις 19:00 (ΕΡΤ1) η Ουαλία αντιμετωπίζει τη Β. Ιρλανδία έχοντας τον τίτλο του απόλυτου φαβορί. Η Βόρεια Ιρλανδία, κάνει την πρώτη εμφάνισή της σε ένα μεγάλο τουρνουά από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1982, εξασφαλίζοντας πρόκριση ανάμεσα στις καλύτερες τρίτες, επωφελούμενη από τη διευρυμένη μορφή των 24 ομάδων.

Αντίθετα οι Ουαλοί έκαναν εξαιρετικές εμφανίσεις στη φάση των ομίλων και θέλουν να φτάσουν ψηλά στη διοργάνωση της Γαλλίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News