default-image

Πέρασε η Πορτογαλία αλλά έπεσε πάνω στους Κροάτες

Αθλητισμός
Πέρασε η Πορτογαλία αλλά έπεσε πάνω στους Κροάτες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ουγγαρία κατέκτησε την κορυφή του 6ου Ομίλου μετά το 3-3 με την Πορτογαλία, η οποία χάρη στον Κριστιάνο Ρονάλντο (1 ασίστ, 2 γκολ) προκρίθηκε ως δεύτερη και θα παίξει στους "16" με την Κροατία.

Το πρώτο γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν με φανταστικό "τακουνάκι" και ταυτόχρονα ήταν ιστορικό, καθώς τον έκανε τον πρώτο στην ιστορία με γκολ σε 4 διαφορετικά Euro. Επίσης έκανε ρεκόρ σε συμμετοχές σε ματς Euro, φτάνοντας τις 17, ενώ 16 έχει ο Λιλιάν Τουράμ και ο Έντουιν φαν ντερ Σαρ.

Ο Ζόλταν Γκέρα που άνοιξε το σκορ για τους Ούγγρους έγινε ο δεύτερος γηραιότερος παίκτης που πετυχαίνει γκολ σε τελικά Euro. Το κατάφερε 37 ετών και 62 ημερών, ενώ το ρεκόρ το έχει ο Ίβιτσα Βάστιτς με την Αυστρία. Ήταν 38 ετών και 257 ημερών, ενώ είχε σκοράρει με πέναλτι.

Ο βετεράνος Νο2 της Ουγγαρίας, όχι ο Γκάμπορ Κίραϊ δηλαδή, αλλά ο Ζόλταν Γκέρα, ήταν αυτός που στο 19' με τρομερό σουτ εκτός περιοχής "κεραυνοβόλησε" τον Ρουί Πατρίσιο και άνοιξε το σκορ για τους Μαγυάρους.

Ο τερματοφύλακας της Σπόρτινγκ Λισαβόνας έσωσε την ομάδα του από δεύτερο γκολ στο 24', όταν η άμυνα... κοιμήθηκε διότι πίστεψε πως ο Έλεκ ήταν οφ-σάιντ, αυτό δεν ίσχυε, έτσι σούταρε ανενόχλητος, αλλά απέκρουσε ο Ρουί Πατρίσιο.

Ο Κίραϊ στο 29' απέκρουσε σε κόρνερ την εκτέλεση φάουλ του Κριστιάνο Ρονάλντο, αλλά στο 42' δεν κατάφερε να αποσοβήσει την ισοφάριση. Ο Νανί με εξαιρετικό αριστερό σουτ στην κίνηση από την κάθετη πάσα του Κριστιάνο Ρονάλντο νίκησε τον έμπειρο πορτιέρε στην κλειστή του γωνία (χαμηλά) και έκανε το 1-1 με το δεύτερο τέρμα του στην διοργάνωση.

Η έναρξη του πρώτου ημιχρόνου ήταν εντυπωσιακή, καθώς η Ουγγαρία στο 47' προηγήθηκε με 2-1, χάρη στην εκτέλεση φάουλ του Μπάλας Τζούτζακ, η οποία κόντραρε στον Αντρέ Γκόμες (τείχος), άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Ρουί Πατρίσιο. Η απάντηση όμως δεν άργησε.

Η απάντηση λοιπόν ήρθε στο 50', με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να ισοφαρίζει σε 2-2 με ένα καταπληκτικό γκολ. Σκόραρε λοιπόν με φανταστικό "τακουνάκι" στην κίνηση έπειτα από την σέντρα του Ζοάο Μάριο από δεξιά. Η Ουγγαρία όμως δεν έμεινε πολύ χωρίς το προβάδισμα.

Η Ουγγαρία λοιπόν προηγήθηκε για τρίτη φορά στο 55', με τον Μπάλας Τζούντζακ να σκοράρει για 2η φορά στο ματς και την δεύτερη με αρκετή τύχη. Μετά από εκτέλεση φάουλ η μπάλα ήρθε ξανά σε αυτόν, σούταρε με το αριστερό και μετά από κόντρα στον Νανί η μπάλα πήρε ύψος και κατέληξε στα δίχτυα του Ρουί Πατρίσιο για το 3-2. Ακολούθησε πάντως νέα απάντηση του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο Ρικάρντο Κουαρέσμα μπήκε στο ματς στο 61' και στο 62' έκανε την σέντρα από αριστερά, ο Κριστιάνο Ρονάλντο έπιασε την κεφαλιά και ισοφάρισε σε 3-3!

ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Κίραϊ, Λανγκ, Γκούζμιτς, Γιούχας, Κόρχουτ, Γκέρα, Πίντερ, Έλεκ, Τζούτζακ, Λόβρεντσιτς, Σάλαϊ.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Ρουί Πατρίσιο, Βιεϊρίνια, Πέπε, Ρικάρντο Καρβάλιο, Ελιζέου, Ουίλιαμ Καρβάλιο, Ζοάο Μοουτίνιο, Αντρέ Γκόμες (61' Κουαρέσμα), Ζοάο Μάριο, Νανί (81' Ντανίλο), Κριστιάνο Ρονάλντο.

Η τελική βαθμολογία (Group F)

1. Ουγγαρία 5 (6-4)

2. Ισλανδία 5 (4-3)

3. Πορτογαλία 3 (4-4)

4. Αυστρία 1 (1-4)

Πηγή: http://wwww.sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News