default-image

Νίκη ελπίδας για Τουρκία, 0-2 την Τσεχία

Αθλητισμός
Νίκη ελπίδας για Τουρκία, 0-2 την Τσεχία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Τουρκία πήρε ακριβώς αυτό που ήθελε, νίκησε 2-0 την Τσεχία και ελπίζει πως θα προκριθεί στους "16" του Euro 2016 ως μία από τις καλύτερες 3ες, καθώς προσπέρασε την Αλβανία.

Το πρώτο γκολ της Τουρκίας στο Euro 2016 το πέτυχε ο Μπουράκ Γιλμάζ, ανοίγοντας το σκορ κόντρα στην Τσεχία, με πλασέ στο πρώτο δοκάρι, έπειτα από ασίστ του Εμρέ Μορ.

Ο τελευταίος είναι ο νεότερος παίκτης του τουρνουά (19) και τον απέκτησε η Ντόρτμουντ από την Νόρτζελαντ (με 9.000.000 ευρώ) και είναι ο τρίτος νεότερος στην ιστορία του Euro που βγάζει ασίστ, μετά τους Έντσο Σίφο (Βέλγιο) και Γουέιν Ρούνεϊ (Αγγλία).

Πέντε σπουδαίες ευκαιρίες για γκολ έχασε η Τσεχία στο πρώτο ημίχρονο για να ισοφαρίσει, με τον Σίβοκ να έχει δοκάρι στο 17', ενώ εν συνεχεία απείλησε δύο φορές ο Καντεράμπεκ και από μία οι Νέτσιντ και Πλάσιλ.

Μετά το γκολ η Τουρκία έχασε ξανά ευκαιρία με τον Εμρέ Μορ στο 58', ο οποίος αστόχησε σε σουτ μετά από ατομική προσπάθεια, όπου μάλλον έπρεπε να δώσει πάσα, ενώ στο 59' ο Μπαμπατζάν μπλόκαρε την μπάλα από το σουτ του Νταρίντα και στο 61' από αυτό του Νέντσιντ.

Στο 64' ο Αρντά Τουράν βγήκε μόνος από δεξιά από μπαλιά του Εμρέ Μορ, αλλά δόθηκε οφ-σάιντ. Η απόφαση ήταν λανθασμένη, το λάθος στέρησε από την Τουρκία σπουδαία ευκαιρία για το 2ο γκολ, αλλά ένα άλλο λάθος ένα λεπτό αργότερα της το έδωσε!

Ο Οζάν Τουφάν στο 65' λοιπόν έκανε το 2-0 για την Τουρκία με δυνατό κοντινό σουτ από πάσα του Μεχμέτ Τοπάλ, ο οποίος όμως όταν είχε τροφοδοτηθεί ήταν οφ-σάιντ.

ΤΣΕΧΙΑ: Τσεχ, Καντεράμπεκ, Σίβοκ, Χούμπνικ, Πούντιλ, Νταρίντα, Παβέλκα (56' Σκόντα), Πλάσιλ, Ντότσκαλ (71' Σούραλ), Κρεΐτσι, Νέτσιντ.

ΤΟΥΡΚΙΑ: Βολκάν Μπαμπατζάν, Γκιοκχάν Γκιονιούλ, Μεχμέτ Τοπάλ, Χακάν Μπαλτά, Ισμαΐλ Κιοϊμπασί, Οζάν Τουφάν, Σελτσούκ Ινάν, Αρντά Τουράν, Εμρέ Μορ (69' Ολτζάι Σαχάν), Βολκάν Σεν (60' Ογκουζχάν Εζιακούπ), Μπουράκ Γιλμάζ.

Πηγή: www.sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News