default-image

Οι Κροάτες «έκλεψαν» την πρωτιά από την Ισπανία

Ποδόσφαιρο
Οι Κροάτες «έκλεψαν» την πρωτιά από την Ισπανία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με το γκολ του Πέρισιτς στο 87' η  Κροατία έκανε τη  μεγάλη ανατροπή, νίκησε 2-1 την Ισπανία και «έκλεψε» από το φαβορί την πρώτη θέση του 4ου ομίλου.

Οι  Ισπανοί προηγήθηκαν στο 7ο λεπτό με το γκολ του Μοράτα, όμως οι Κροάτες… χτύπησαν στην αντεπίθεση, ισοφάρισαν με τον Κάλινιτς στο 45' και τελικά έφτασε και στη νίκη, ενώ είχε και δοκάρι. Έχασε πέναλτι ο Ράμος για την Ισπανία στο 72'. Οι Ισπανοί ως δεύτεροι θα αντιμετωπίσουν την Ιταλία στο πρώτο νοκ άτου παιχνίδι της διοργάνωσης.

Με την πρώτη της ευκαιρία στον αγώνα η  Ισπανία ευτύχησε να ανοίξει το σκορ. Πιο συγκεκριμένα στο 7ο λεπτό μετά από εξαιρετική κάθετη μπαλά του Σίλβα στον Φάμπρεγκας, ο τελευταίος πλάσαρε πάνω από το σώμα του Σούμπασιτς και ο Μοράτα με προβολή έκανε το 1-0.

Οι Ισπανοί συνέχισαν να πιέζουν θέλοντας να πετύχουν και δεύτερο γκολ, ενώ είχαν νέα ευκαιρία στο 9' όταν μετά από σέντρα του Σίλβα από αριστερά, ο Νολίτο επιχείρησε πλασέ στην κίνηση, όμως η μπάλα κατέληξε λίγο άουτ.

Η πρώτη καλή ευκαιρία για την Κροατία σημειώθηκε στο 12' όταν ο Κάλινιτς επιχείρησε το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, όμως ο Ντε Χέα είπε «όχι». Δύο λεπτά αργότερα οι Κροάτες είχαν και δοκάρι. Μετά από λάθος της άμυνας της Ισπανίας, ο Ράκιτιτς πήρε την μπάλα και επιχείρησε να κρεμάσει τον Ντε Χέα, όμως η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι.

Στο 23' ήταν σειρά της Ισπανίας να απειλήσει με το σουτ του Σίλβα έξω από την περιοχή να εξουδετερώνεται δύσκολα από τον Σούμπασιτς. Πέντε λεπτά αργότερα οι Ισπανοί απείλησαν ξανά με το σουτ του Νολίτο, το οποίο, όμως κόντραρε στον Τσόρλουκα και κατέληξε άουτ.

Από στημένη φάση στο 33' οι Κροάτες παραλίγο να φέρουν το ματς στα ίσα καθώς μετά από αναστάτωση στην άμυνα των Ισπανών, ο Μπαντέλι έπιασε το σουτ από το ύψος της περιοχής, όμως η μπάλα κατέληξε άουτ.  Άστοχη ήταν και η κεφαλιά του Πέρισιτς στο 39', όμως το γκολ ήρθε τελικά για τους Κροάτες στο 45'. Μετά από σέντρα του Πέρισιτς, ο Κάλινιτς κατάφερε να ξεμαρκαριστεί και με κοντινή προβολή ισοφάρισε σε 1-1.

Οι Ισπανοί μπήκαν πιο ορεξάτοι στο β' ημίχρονο δημιουργώντας την πρώτη τους ευκαιρία στο 48' με το σουτ του Χουανφράν, ωστόσο, να είναι άστοχο. Στο 54' ήταν σειρά του Μοράτα στείλει την μπάλα άουτ στην προβολή που έπιασε μετά το γύρισμα του Άλμπα.

Στο 57' ήταν σειρά της Κροατίας να απειλήσει και μάλιστα διπλά. Μετά από άστοχη έξοδο του Ντε Χέα, ο Γεντβάι σούταρε πάνω στον Ισπανό και στη συνέχεια της φάσης ο Πιάτσα έστειλε την μπάλα άουτ με ψαλιδάκι.

Στο 67' μετά από εκτέλεση κόρνερ του Σίλβα, ο Ράμος πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα κατέληξε λίγο άουτ. Η Ισπανία έχασε μοναδική ευκαιρία να πάρει και πάλι κεφάλι στο σκορ όταν ο διαιτητής έδωσε ανύπαρκτο πέναλτι σε… βουτιά του Σίλβα στη μεγάλη περιοχή στο 72'. Ο Ράμος ανέλαβε την εκτέλεση, όμως ο Σπούμπασιτς απέκρουσε εντυπωσιακά.

Μία αντεπίθεση χρειάστηκε η Κροατία για να ανατρέψει πλήρως τα δεδομένα. Στο 87' ο Κάλινιτς έβγαλε στον Πέρισιτς σε πλάγια θέση και αυτός νίκησε τον Ντε Χέα «γράφοντας» το 2-1.

Η τελευταία φάση του αγώνα ανήκε στην Ισπανία στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο  Σίλβα μπήκε στην περιοχή και έκανε το σουτ αλλά ο Βρσάλικο έδιωξε με προβολή τη μπάλα.

ΚΡΟΑΤΙΑ: Σούμπασιτς, Σρνα, Τσόρλουκα, Γέντβα, Βρσάλκο, Ρογκ (82' Κόβατσιτς), Μπάντελ, Ράκιτιτς, Πέρισιτς, Πιάτσα, Κάλινιτς.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Ντε Χέα, Χουάνφραν, Πικέ, Σέρχιο Ράμος, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Φάμπρεγας (84' Τιάγκο Αλκάνταρα), Ινιέστα, Νταβίντ Σίλβα, Νολίτο (60' Μπρούνο Σοριάνο), Μοράτα (67' Αντούριθ).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News