default-image

Πρωτιά με Γκόμεζ για τη Γερμανία

Ποδόσφαιρο
Πρωτιά με Γκόμεζ για τη Γερμανία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με το γκολ του Γκόμεζ η Γερμανία επικράτησε 1-0 της Βορείου Ιρλανδίας και πέρασε ως πρώτη στη φάση των «16» του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Γαλλίας.

Οι Γερμανοί ήταν καταιγιστικοί, έχασαν πολλές ευκαιρίες και τελικά πήραν τη νίκη με το φτωχό 1-0.  Από το ξεκίνημα μπήκαν δυνατά και δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες, όμως ο ΜακΓκόβερν ήταν σε καλή μέρα και σταμάτησε τους Μίλερ (8', 23'), Εζίλ (11') και Γκέτσε (12').

Η Βόρειος Ιρλανδία απείλησε πρώτη φορά στο 26' με τον Γουόρντ, όμως ο Νόιερ απέκρουσε και στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Μίλερ βρέθηκε πολύ κοντά στο να ανοίξει το σκορ, όμως το σουτ του σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι.

Τελικά τη λύση έδωσε ο Γκόμεζ, ο οποίος αρχικά τροφοδότησε τον Μίλερ, όμως ο τελευταίος κλείστηκε και έστρωσε πίσω του στον φορ της Μπεσίκτας, ο οποίος με πλασέ άνοιξε το σκορ. Στο 35' δε, ο Μίλερ έχασε νέα ευκαιρία, όταν με πλασέ μέσα από την περιοχή σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι, στην τελευταία μεγάλη ευκαιρία των Γερμανών στο πρώτο μέρος.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε, όμως τα «πάντσερ» συνέχισαν να απειλούν και στο 52' έχασαν διπλή ευκαιρία. Ο Γκέτσε δεν κατάφερε αρχικά να νικήσει τον ΜακΓκόβερν και στη συνέχεια μετά το γύρισμα του Έκτορ, έκανε την προβολή αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Από εκεί και μετά οι ευκαιρίες ήταν… ανύπαρκτες. Η τελευταία σημειώθηκε στο 82' όταν ο Κίμιχ σέντραρε από τα δεξιά και ο Μάριο Γκόμεζ έκανε την καρφωτή κεφαλιά αλλά ο ΜακΓκόβερν είπε και πάλι «όχι».

Β. Ιρλανδία (Μάικλ Ο'Νιλ): ΜακΓκόβερν, Χιουτζ, ΜακΌλεϊ, Κάθκαρτ, Τζόνι Έβανς, Ντέιβις, Κόρι Έβανς, Νόργουντ, Γουόρντ (70' Μαγκίνις), Ντάλας, Ουάσινγκτον (60' Λάφερτι).

Γερμανία (Γιόακιμ Λεβ): Νόιερ, Κίμιχ, Μπόατενγκ (76' Χέβεντες), Χούμελς, Έκτορ, Κεντίρα (69' Σβαϊνστάιγκερ), Κρόος, Εζίλ, Μίλερ, Γκέτσε (55' Σίρλε), Γκόμεζ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News