default-image

Ισόπαλες χωρίς τέρματα Γερμανία- Πολωνία

Αθλητισμός
Ισόπαλες χωρίς τέρματα Γερμανία- Πολωνία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαζί στην κορυφή του 2ου  ομίλου παρέμειναν Γερμανία και Πολωνία, καθώς αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς σκορ στο Παρίσι, έτσι καμία από τις δυο δεν εξασφάλισε την πρόκριση στους "16" από την δεύτερη αγωνιστική.

Έχουν λοιπόν από 4 βαθμούς, αλλά τα "πάντερ" είναι φυσικά στην πρώτη θέση, αφού είχαν νικήσει στην πρεμιέρα με 2-0 τους Ουκρανούς, ενώ οι Πολωνοί με 1-0 τους Βορειοϊρλανδούς (αναλυτικά βαθμολογίες στο πανόραμα).

Οι Γερμανοί είχαν την κατοχή, αλλά ο αντίπαλός του αμυνόταν εξαιρετικά και χαρακτηριστικό είναι πως δεν τους επέτρεψε σουτ στον στόχο στο πρώτο ημίχρονο.

Ήταν ματς με σκληρές "μονομαχίες" στο κέντρο, οι Πολωνοί μέσοι έκαναν πολύ καλή δουλειά, ενώ μπορεί να χαρακτηριστεί... μοιραίος ο Αρκάντιους Μίλικ, καθώς ο επιθετικός του Άγιαξ έχασε δύο σπουδαίες ευκαιρίες, στις οποίες δεν κατάφερε να κάνει τελική προσπάθεια από πλεονεκτική θέση!

Αρκετά δυναμικό το ξεκίνημα για την Γερμανία, καθώς μέχρι το 16ο λεπτό είχε χάσει τρεις καλές ευκαιρίες, την πρώτη με την κεφαλιά του Γκέτσε, την δεύτερη με το σουτ του Χέκτορ και την τρίτη με την προβολή του Κρόος, έπειτα από κλέψιμο και γύρισμα του Τόμας Μίλερ.

Ουσιαστικά άλλη καλή ευκαιρία δεν υπήρχε στο πρώτο ημίχρονο, η Πολωνία κατάφερε να ισορροπήσει το ματς, τόσο όσο για να μην απειλείται, καθώς δεν κατάφερε να απειλήσει, με δύο προσπάθειες του Λεβαντόβσκι να ανακόπτονται. Το εντυπωσιακό είναι πως απέτρεψε στα "πάντσερ" να κάνουν σουτ στον στόχο!

Εντυπωσιακά ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, με τον Μίλικ να χάνει στα 17'' την πρώτη μεγάλη πολωνική ευκαιρία, καθώς στο ύψος της μικρής περιοχής, χωρίς αντίπαλο να τον μαρκάρει δεν κατάφερε να πιάσει την κεφαλιά, βρίσκοντας την μπάλα με την μύτη! Ένα λεπτό αργότερα, στην απέναντι εστία, η Γερμανία είχε το πρώτο της σουτ στον στόχο, ήταν από τον Γκέτσε από πλεονεκτική θέση στην περιοχή, με τον Φαμπιάνσκι να αποκρούει σε κόρνερ.

Στο 58' η Πολωνία κέρδισε φάουλ σε καλή θέση, ο Λεβαντόβσκι εκτέλεσε με πάσα στον Μίλικ και ο επιθετικός του Άγιαξ αστόχησε (χαμηλό σουτ), ενώ ένα λεπτό αργότερα τον "Λέβα" πρόλαβε με εντυπωσιακό τάκλιν ο Τζερόμ Μπόατενγκ (δεν του επέτρεψε να σουτάρει στο ύψος της περιοχής).

Και την δεύτερη μεγάλη πολωνική ευκαιρία την έχασε Αρκάντιους Μίλικ, ξανά επειδή δεν κατάφερε να βρει την μπάλα, αυτήν την φορά αμαρκάριστος στο ύψος του πέναλτι έπειτα από γύρισμα του Γκροσίτσι στο 69', ενώ στο ίδιο λεπτό στην απέναντι εστία ο Φαμπιάνσκι απέκρουσε σε κόρνερ καλό σουτ του Μεσούτ Εζίλ.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Χέβεντες, Τζερόμ Μπόατενγκ, Χούμελς, Χέκτορ, Κεντίρα, Κρόος, Μεσούτ Εζίλ, Τόμας Μίλερ, Ντράξλερ (71' Μάριο Γκόμεθ), Γκέτσε (66' Σέρλε).

ΠΟΛΩΝΙΑ: Φαμπιάνσκι, Πίστσεκ, Γκλικ, Πάζνταν, Γεντζέιτσικ, Κριχόβιακ, Ματσίνσκι (76' Γιοντλόβιετς), Μπλαστσικόβσκι (80' Καπούστκα), Γκροσίτσκι (87' Πέσκο), Μίλικ, Λεβαντόβσκι.

Πηγή: <<http:// www.sport24.gr>>

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News