default-image

Πρώτη νίκη για Β.Ιρλανδία, 2-0 την Ουκρανία!

Ποδόσφαιρο
Πρώτη νίκη για Β.Ιρλανδία, 2-0 την Ουκρανία!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πανηγυρίζει η Βόρειος Ιρλανδία για την πρώτη νίκη στην ιστορία της εθνικής ομάδας σε τελική φάση EURO, κερδίζοντας σήμερα με 2-0 την Ουκρανία στη Λιόν.

Ουσιαστικοί στο παιχνίδι τους ήταν οι Βορειοιρλανδοί, βάζοντας και τα δύο γκολ στο β' ημίχρονο και με δυνατή άμυνα κράτησαν τους Ουκρανούς μακριά από την εστία τους. Η Ουκρανία είχε περισσότερο τη μπάλα στα πόδια της αλλά δεν μπόρεσε να πάρει κάτι θετικό από το παιχνίδι. Έτσι μετά από δύο αγώνες στο EURO, μένει τελευταία στον 3ο όμιλο χωρίς βαθμό.

Με γκολ των ΜακΌλεϊ (49') και ΜακΓκιν (90'+6'), οι Βρετανοί υπέταξαν την Ουκρανία (2-0) και βάζουν γερές βάσεις για την πρώτη πρόκριση της ιστορίας τους, ενώ αφήνουν όπως όλα δείχνουν εκτός Euro τους σημερινούς της αντιπάλους.

Το παιχνίδι πάντως σημαδεύτηκε από απίστευτες εικόνες, με την έντονη χαλαζόπτωση να προκαλεί την ολιγόλεπτη διακοπή της αναμέτρησης. Οι καιρικές συνθήκες ήταν άσχημες ενώ περίπου στο 65' άρχισε να πέφτει χαλάζι μεγέθους... καρυδιού! Αυτό το γεγονός ανάγκασε το διαιτητή να στείλει τους παίκτες στα αποδυτήρια, καθώς κινδύνευε η σωματική τους ακεραιότητα. Λίγο μετά το καιρικό φαινόμενο σταμάτησε και το παιχνίδι συνεχίστηκε...

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Πιατόφ, Φεντέτσκι, Κασερίντι, Ρακίτσκι, Σεβτσούκ, Σίντορτσουκ (76' Γκαρμάς), Στεπανένκο, Γιαρμολένκο, Κοβαλένκο (84' Ζιντσένκο), Κονοπλιάνκα, Σελέζνιοφ (71' Ζοζούλια).

Β. ΙΡΛΑΝΔΙΑ: ΜακΓκόβερν, Χιουζ, Κάθκαρτ, ΜακΌλεϊ, Τζόνι Έβανς, Ντέιβις, Κόρι Έβανς (90'+3' ΜακΝερ), Νόργουντ, Γουόρντ (70' ΜακΓκι), Ντάλας, Ουάσινγκτον (84' Μαγκίνις).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News