default-image

Στην επόμενη φάση με νίκη στο φινάλε η Γαλλία

Ποδόσφαιρο
Στην επόμενη φάση με νίκη στο φινάλε η Γαλλία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γκριεσμάν έλυσε το γόρδιο δεσμό στο 90' και ο Παγιέ έβαλε το κερασάκι στην τούρτα στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων με τη Γαλλία να επικρατεί με 2-0 της Αλβανίας και να γίνεται η πρώτη ομάδα που προκρίνεται στην επόμενη φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Ο Γκριεσμάν μπήκε ως αλλαγή και λύτρωσε του Γάλλους που αδυνατούσαν να σκοράρουν απέναντι στους σκληροτράχηλους Αλβανούς που ήθελαν λίγο ακόμα να φτάσουν σε μία σπουδαία ισοπαλία. Το γκολ απελευθέρωσε τους Γάλλους, οι οποίοι πέτυχαν και δεύτερο γκολ με τον Παγιέ στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Η Γαλλία είχε την κατοχή της μπάλας, όμως αδυνατούσε να σκοράρει. Στο 4' η κεφαλιά του Ζιρού κατέληξε άουτ μετά το φάουλ του Παγέ. Στο 14' το σουτ του Λενιάνι δε βρήκε στόχο, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Μαρσιάλ μπήκε στην περιοχή, σούταρε, όμως η μπάλα κόντραρε στα σώματα.  Η πρώτη καλή φάση για την Αλβανία δημιουργήθηκε στο 25ο λεπτό μετά από σέντρα του Ίσαϊ καθώς η μπάλα κόντραρε και ο Λορίς μπλόκαρε με δυσκολία.

Λιγοστές ήταν γενικά οι ευκαιρίες στον αγώνα καθώς το ματς πήγε περισσότερο στη δύναμη. Στο 37' η Γαλλία είχε την ευκαιρία να σκοράρει με την κεφαλιά του Ζιρού, όμως ο Μπερίσα μπλόκαρε. Δύο λεπτά αργότερα από εκτέλεση κόρνερ του Μεμουσάι, ο Λενιάνι έκανε την προβολή στην περιοχή, αλλά ο Εβρά έβαλε την κόντρα.

Οι Γάλλοι μπήκαν φορτσάτοι στο δεύτερο ημίχρονο χάνοντας μοναδική ευκαιρία να σκοράρουν. Μετά από σέντρα του Ζιρού από αριστερά, ο Ματουιντί με κεφαλιά-πάσα βρήκε τον  Κομάν που με δεύτερη κεφαλιά προσπάθησε να σκοράρει, όμως η μπάλα κατέληξε άουτ. Στο 47' μετά από εκτέλεση φάουλ του Παγιέ η μπάλα κατέληξε λίγο άουτ.

Τη μεγαλύτερη ευκαιρία ως εκείνο το σημείο την έκανε στο 52'  η Αλβανία. Από σέντρα του Ίσαϊ, ο Μεμούσαϊ κοντραρίστηκε με τον Σανιά, η μπάλα βρήκε στο στήθος του δεύτερου και πήρε περίεργη τροχιά και κατέληξε στο κάθετο δοκάρι του Λιορίς.

Οι Γάλλοι συνήλθαν γρήγορα και έχασαν νέα ευκαιρία στο 54'. Μετά από σέντρα του Παγιέ ο Πογκμπά έπιασε την προβολή όμως η μπάλα κατέληξε λίγο άουτ.

Οι διοργανωτές πίεζαν ασφυκτικά για να πετύχουν το γκολ και είχαν άλλη μία τεράστια ευκαιρία στο 67' όταν μετά από σέντρα του Κομάν από αριστερά, ο Ζιρού έπιασε την κεφαλιά όμως και πάλι η μπάλα κατέληξε άουτ. Στο 69' οι «τρικολόρ» είχαν και δοκάρι με τον Εβρά να πιάνει την κεφαλιά, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι. Δέκα λεπτά αργότερα ήταν σειρά του Σανιά να αστοχήσει σε σουτ που επιχείρησε.

Ό,τι δεν κατάφεραν οι συμπαίκτες του στο 90λεπτο το έκανε ο  Γκριζμάν που είχε μπει ως αλλαγή. Μετά από σέντρα του Ραμίς, ο Γκριεζμάν έπιασε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα λυτρώνοντας τους Γάλλους.

Το κερασάκι στην… τούρτα έβαλε ο Παγιε, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Ζινιάκ και αφού μπήκε στην περιοχή, πέρασε τον αντίπαλό του και με δυνατό σουτ διπλασίασε τα τέρματα της Γαλλίας.

ΓΑΛΛΙΑ: Λορίς, Σανιά, Ραμί, Κοσιελνί, Εβρά, Καντέ, Ματουιντί, Παγέτ, Κομάν (68' Γκριεζμάν), Μαρσιάλ (46' Πογκμπά), Ζιρού (77' Ζινιάκ).

ΑΛΒΑΝΙΑ: Μπερίσα, Ίσαϊ, Αγέτι (85' Βεσέλι), Μάβραϊ, Αγκόλι, Κουκέλι (74' Ταουλάντ Τζάκα), Αμπράσι, Μεμούσαϊ, Λίλα (71' Ρόσι), Λενιάνι, Σαντίκου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News