default-image

Ιδανική πρεμιέρα για την Ιταλία, νίκησε 2-0 το Βέλγιο

Ποδόσφαιρο
Ιδανική πρεμιέρα για την Ιταλία, νίκησε 2-0 το Βέλγιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τον καλύτερο τρόπο άνοιξε η αυλαία του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος για την Ιταλία, η οποία επικράτησε με 2-0 του Βελγίου στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του 5ου ομίλου. Ο Τζακερίνι άνοιξε το σκορ στο 31' και ο Πελέ διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.

Το παιχνίδι είχε πολλές φάσεις και από τις δύο πλευρές και θα μπορούσαν να είχαν μπει περισσότερα γκολ, όμως οι τερματοφύλακες ήταν σε καλή μέρα.

Δυνατά μπήκαν οι δύο ομάδες δίνοντας γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι. Η πρώτη ευκαιρία δημιουργήθηκε, ωστόσο, στο 10ο λεπτό και ήταν για τους Βέλγους. Ο Φελαϊνί έστρωσε με το κεφάλι στον Ναϊνγκολάν, αυτός δοκιμάζει το πόδι του από μακρινή απόσταση και ο Μπουφόν έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ. Οι Βέλγοι απείλησαν ξανά στο 22' με τον Ναϊνγκολάν να επιχειρεί και πάλι μακρινό σουτ, όμως η μπάλα κατέληξε άουτ. Η πρώτη ευκαιρία ήρθε για την Ιταλία στο 29ο λεπτό με τον Πελέ να πιάνει το σουτ έξω από την περιοχή, όμως η μπάλα κατέληξε άουτ.

Οι Ιταλοί ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ στο 31'. Ο Μπονούτσι έβγαλε εξαιρετική μπαλιά στον Τζακερίνι, που κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας, και με κοντινό πλασέ νίκησε τον Κουρτουά. Το γκολ έκανε τους Ιταλούς πιο κινητικούς, ενώ έχασαν μοναδική ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματά τους στο 36'. Μετά από αναστάτωση που δημιουργήθηκε στην άμυνα των Βέλγων, ο Παρόλο πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Πελέ με νέα κεφαλιά αμαρκάριστος από την μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα δίπλα απ' την εστία.

Αυτή ήταν και η πιο σημαντική φάση του πρώτου ημιχρόνου. Στην επανάληψη, η Ιταλία είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού, ενώ προσπάθησε να πετύχει και άλλο γκολ. Στο 53' βγήκε στην αντεπίθεση με τον Καντρέβα να μπαίνει στην περιοχή, όμως πριν προλάβει να γυρίσει στον Έντερ, ο Βερτόνχεν τον σταμάτησε.

Από αντεπίθεση παραλίγο να ισοφαρίσουν και οι Βέλγοι όταν στο 53' ο Ντε Μπρούιν έβγαλε τετ-α-τετ τον Λουκάκου, όμως το πλασέ του κατέληξε ελάχιστα άουτ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ήταν σειρά της Ιταλίας να απειλήσει, με τον Πελέ να πιάνει την κεφαλιά και τον Κουρτουά να αποκρούει εντυπωσιακά.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ανέβηκε και πάλι ο ρυθμός με το Βέλγιο να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 82'. Μετά τη σέντρα του Ντε Μπρούιν, ο Οριγκί πήρε την κεφαλιά, όμως η μπάλα πέρασε λίγο πάνω απ' την εστία του Μπουφόν. Τρία λεπτά αργότερα ήταν σειρά της Ιταλίας να χάσει μεγάλη ευκαιρία με τον Ιμόμπιλε να επιχειρεί το δυνατό σουτ, όμως ο Κουρτουά απέκρουσε και πάλι εντυπωσιακά.

Άλλη μία μοναδική ευκαιρία έχασαν οι Βέλγοι στο 90' όταν ο Οριγκί ήταν ολομόναχος στην περιοχή της Ιταλίας μετά τη σέντρα του Ντε Μπρούινε, όμως δεν έπιασε την κεφαλιά και στη συνέχεια ο Μπουφόν μπόκαρε.

Στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων η Ιταλία «κλείδωσε» τη νίκη της με το γκολ του Πελέ. Ο αρχηγός της Ιταλίας ήταν από τους καλύτερους του γηπέδου και το επιβεβαίωσε και με ένα γκολ. Σε μία ακόμη αντεπίθεση της Ιταλίας, ο Ιμόμπιλε άνοιξε για τον  Καντρέβα, ο οποίος γύρισε στον Πελέ και ο φορ της «σκουάντρα ατζούρα» με φοβερό βολέ μέσα από την περιοχή διαμόρφωσε το 2-0.

ΒΕΛΓΙΟ: Κουρτουά, Σιμάν (75' Καράσκο), Αλντερβάιρελντ, Βερμάλεν, Βερτόνχεν, Ναϊνγκολάν (61' Μέρτενς), Βιτσέλ, Φελαϊνί, Ντε Μπράινε, Αζάρ, Λουκακού (73' Ορίγκι).

ΙΤΑΛΙΑ: Μπουφόν, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Ντε Ρόσι (78' Τιάγκο Μότα), Παρόλο, Τζακερίνι, Καντρέβα, Νταρμιάν (59' Ντε Σίλιο), Έντερ (75' Ιμόμπιλε), Γκρατσιάνο Πελέ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News