default-image

Είχε τον... τρόπο η Γερμανία, 2-0 την Ουκρανία

Αθλητισμός
Είχε τον... τρόπο η Γερμανία, 2-0 την Ουκρανία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Γερμανία διατήρησε την παράδοση που την θέλει να νικάει στην πρεμιέρα της σε Euro, καθώς επικράτησε 2-0 της Ουκρανίας με γκολ των Μουστάφι και Σβάινσταϊγκερ. Εξαιρετική εμφάνιση των Ουκρανών στο 1ο ημίχρονο.

Η Γερμανία έκανε το πρώτο σουτ στο ματς με τον Γιούλιαν Ντράξλερ, αλλά την πρώτη καλή ευκαιρία την έχασε η Ουκρανία με το σουτ του Γεβγέν Κονοπλιάνκα να αποκρούει σε κόρνερ ο Μάνουελ Νόιερ.

Τα "πάντσερ" άνοιξαν το σκορ στο 19' με τον Σκοντράν Μουστάφι, τον αμυντικό της Βαλένθια που ήταν στην 11άδα λόγω του τραυματισμού του Ματς Χούμελς.

Ο Τόνι Κρόος εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και ο άσος που έχει καταγωγή από Αλβανία (με ρίζες και από Σκόπια) έκανε το 1-0 με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι.

Μέσα σε 3 λεπτά έγιναν δύο σπουδαίες επεμβάσεις, αρχικά με τον Νόιερ να αποκρούει σε κόρνερ την κεφαλιά του Γεβγέν Χατσερίντι στο 27' και στο 29' τον Αντρέι Πιάτοβ να νικά τον Σάμι Κεντίρα σε τετ-α-τετ (νέα εξαιρετική μπαλιά του Κρόος).

Εντυπωσιακή φάση στο 37', με τον Τζερόμ Μπόατενγκ παραλίγο να φέρνει το ματς στα ίσα με αυτογκόλ, αλλά κατάφερε ο ίδιος να διώξει την μπάλα πάνω στην γραμμή, όπως άλλωστε έδειξε και το "online-technology". Η φάση ήταν δημιούργημα του Γιαρμόλενκο και ο Κονοπλιάνκα έκανε το κακό πλασέ στην κίνηση, πριν παρασύρει την μπάλα ο Μπόατενγκ προς το τέρμα, αλλά την απομακρύνει την τελευταία στιγμή.

Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου οι Ουκρανοί πίεσαν αρκετά τους Γερμανούς, είχαν μάλιστα 7 κόρνερ έναντι 4 των αντιπάλων τους και άξιζαν ένα γκολ στο πρώτο 45άλεπτο.

Η Ουκρανία δεν ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο όπως τελείωσε το πρώτο, είχε την προσοχή της στην άμυνα, δεν επέτρεπε στους Γερμανούς να πατήσουν περιοχή, έτσι πραγματοποίησαν πολλά μακρινά σουτ.

Τα περισσότερα από αυτά τα μακρινά σουτ ήταν εντός στόχου και αρκετά καλά, με τον Αντρέι Πιάτοβ να διώχνει σε κόρνερ τις προσπάθειες των Ντράξλερ, Κεντίρα και Τόμας Μίλερ, άστοχοι ήταν οι Ντράξλερ και Σέρλε, ενώ Ουκρανός τερματοφύλακας στο 87' νίκησε τον Εζίλ σε τετ-α-τετ.

Η πρώτη φορά που χρειάστηκε να επέμβει στο δεύτερο 45άλεπτο ο Μάνουελ Νόιερ ήταν στην εκτέλεση φάουλ από τον Γιαροσλάβ Ρακίτσκι και η δεύτερη στο 88', όταν σταμάτησε τον Γιαρμόλενκο από δεξιά μέσα στην περιοχή, ενώ στις καθυστερήσεις ο Σβάινσταϊγκερ πέτυχε το τελικό 2-0.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Χέβεντες, Τζερόμ Μπόατενγκ, Μουστάφι, Χέκτορ, Κεντίρα, Κρόος, Μεσούτ Εζίλ, Τόμας Μίλερ, Ντράξλερ (78' Σέρλε), Γκέτσε (90' Σβάινσταϊγκερ).

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Πιάτοβ, Φεντέτσκι, Χατσερίντι, Ρακίτσκι, Σεβτσούκ, Σιντορτσούκ, Στεπανένκο, Κοβαλένκο (74' Ζίντσενκο), Γιαρμόλενκο, Κονοπλιάνκα, Ζοζούλια (66' Σελεζνιόβ).

Πηγή: www.sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News