default-image

Προσέλαβαν τρομοκράτες ως σεκιούριτι για το Euro 2016!

Ποδόσφαιρο
Προσέλαβαν τρομοκράτες ως σεκιούριτι για το Euro 2016!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με τη Le Point, υπάρχουν 82 «ύποπτοι» ανάμεσα σε 3.500 άτομα που προσελήφθησαν από ιδιωτικές εταιρείες - Κάποιοι είναι φανατικοί μουσουλμάνοι και άλλοι βίαιοι εξτρεμιστές.

Μια ημέρα έπειτα από την αποκάλυψη ότι ένα Γάλλος πολίτης συνελήφθη στα σύνορα Πολωνίας-Ουκρανίας, έχοντας στην κατοχή του ένα ολόκληρο οπλοστάσιο και πιθανό στόχο το Euro, η γαλλική εφημερίδα Le Point προχωρά σε μια σοκαριστική και ιδιαίτερα ανησυχητική αποκάλυψη.

Την ώρα που αξιωματούχοι από όλο τον κόσμο προειδοποιούν για ένα πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα στο Euro, η Le Point γράφει ότι υπάρχουν 82 ύποπτοι τρομοκράτες ανάμεσα σε μια λίστα 3.500 υπαλλήλων σεκιούριτι που προσελήφθησαν από ιδιωτικές εταιρείες για να εργαστούν κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου, που θα λάβει χώρα σε δέκα πόλεις της Γαλλίας, από τον Ιούνιο μέχρι και τον Ιούλιο.

Σε έγγραφο που έχει στην κατοχή της η εφημερίδα και με ημερομηνία 23-05-2016, η Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Ασφάλειας της Γαλλίας (DGSI) προειδοποιεί ότι σε έλεγχο 3.500 υπαλλήλων σεκιούριτι που προσελήφθησαν για το Euro 2016, βρέθηκαν 82 «ύποπτα» άτομα.

Όπως ανέφερε η DGSI, τα άτομα αυτά θα μπορούσαν να βλάψουν την ασφάλεια του κράτους ή ακόμη να προβούν σε τρομοκρατικές ενέργειες . Κάποια από αυτά είναι ακραίοι ισλαμιστές και άλλοι βίαοι εξτρεμιστές, μέλη ναζιστικών οργανώσεων ή της Άκρας Αριστεράς.

Πάντως, ο Γάλλος που συνελήφθη με τα 100 κιλά εκρηκτικά εικάζεται ότι είναι μέλος ομάδας που σκόπευε να σκορπίσει το χάος στα γήπεδα της Γαλλίας. Σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό δικτυακό τόπο της Γαλλίας, DNA, ο άντρας ήταν πιθανό να προσπαθούσε να αποκτήσει ακόμη περισσότερα όπλα και να τα περάσει στην Γαλλία, ενώ η ιστοσελίδα 20minutes.fr τον περιέγραψε ως έναν 25χρονο με καταγωγή από τη βορειοανατολική περιοχή της Λοραίνης, που μέχρι τώρα ήταν άγνωστος στις γαλλικές αρχές.

Πηγή: Protothema.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News