Καλλιτεχνική κολύμβηση: Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων λόγω των κρουσμάτων κορωνοϊού

Σπορ
Καλλιτεχνική κολύμβηση: Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων λόγω των κρουσμάτων κορωνοϊού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δε θα αγωνιστεί και το ντουέτο των Πλατανιώτη-Παπάζογλου

Τα κρούσματα κορωνοϊού στην Εθνική ομάδα καλλιτεχνικής κολύμβησης, την έθεσαν εκτός συνέχειας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Πέρα από το ομαδικό και το ντουέτο των Πλατανιώτη και Παπάζογλου δε θα συνεχίσει στην κορυφαία διοργάνωση.

Όπως ανακοινώθηκε λόγω των τριών νέων κρουσμάτων πέρα από το ομαδικό η Ελλάδα δε θα έχει εκπροσώπηση στη συνέχεια των Ολυμπιακών Αγώνων ούτε στο ντουέτο.

Το αρχηγείο της ελληνικής αποστολής ενημερώθηκε πως όλα τα μέλη της καλλιτεχνικής κολύμβησης πρέπει να αποχωρήσουν άμεσα από το Ολυμπιακό Χωριό και να μεταφερθούν σε ξενοδοχείο εντατικής παρακολούθησης.

Αυτό συμβαίνει γιατί παρά τα αρνητικά τεστ και οι υπόλοιπες αθλήτριες θεωρούνται στενές επαφές των τριών που βρέθηκαν θετικές σε κορονοϊό.

Η περίπτωση της Ευαγγελίας Πλατανιώτη φτάνει στα όρια του βραβείου… ατυχίας. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια είχε βρεθεί θετική πριν την αναχώρηση της ομάδας, έμεινε στην Αθήνα κατάφερε τελευταία στιγμή να φτάσει στο Τόκιο και να αγωνιστεί χθες στο ντουέτο με την Εβελίνα Παπάζογλου και τώρα της αφαιρούν το δικαίωμα να ολοκληρώσει την προσπάθεια της.

Βέβαια, εκείνο που είναι σημαντικό τώρα είναι να ξεπεράσουν οι αθλήτριες αυτή την περιπέτεια και να επιστρέψουν υγιείς στην Αθήνα. Σύμφωνα με την ενημέρωση που υπάρχει οι τρεις αθλήτριες που βρέθηκαν θετικές χωρίς συμπτώματα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΕ: «Λόγω των τριών νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στην ομάδα της καλλιτεχνικής κολύμβησης, η Οργανωτική Επιτροπή ενημέρωσε το Αρχηγείο της ελληνικής ομάδας ότι και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας καλλιτεχνικής κολύμβησης πρέπει να αποχωρήσουν από το Ολυμπιακό Χωριό και να μεταφερθούν σε ξενοδοχείο εντατικής παρακολούθησης.

Αυτό σημαίνει ότι οριστικά, δεν θα υπάρχει ελληνική εκπροσώπηση ούτε στο ομαδικό, ούτε στο ντουέτο της καλλιτεχνικής κολύμβησης.

Οι τρεις αθλήτριες που βρέθηκαν θετικές στον κορωνοϊό βρίσκονται ήδη σε ξενοδοχείο καραντίνας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News