Ολυμπιακοί αγώνες 2020

Εκτός τελικού οι σφυροβόλοι Αναστασάκης και Φραντζεσκάκης

Ήθελαν κάτι παραπάνω παρά τη μεγάλη τους προσπάθεια...

O Χρήστος Φραντζεσκάκης πήρε για πρώτη φορά μέρος σε Ολυμπιάδα και με καλύτερη ρίψη στα 72 μέτρα και 19 εκατοστά με την πρώτη προσπάθεια και κατετάγη 13ος στο α' και συνολικά 25ος.Το μίνιμουμ όριο πρόκρισης έχει οριστεί στα 77,50 μέτρα κι αν δεν καταφέρει να το φτάσει κανένας, τότε στον τελικό προκρίνονται οι 12 καλύτερες βολές.

Από τον όμιλο του Φραντζεσκάκη το όριο υπερέβησαν μόνοι οι Κεντέν Μπιγκό (Γαλλία, 78,73μ.) και Μιχάιλο Κόχαν (Ουκρανία, 78,36μ.).

Στις δηλώσεις του στην κάμερα της δημόσιας τηλεόρασης, μετά την ολοκλήρωση της προσπάθειάς του, ο Χανιώτης ρίπτης υπογράμμισε ότι έκανε το ταξίδι στο Τόκιο με στόχο «να πάω τελικό, όχι για να στενοχωριέμαι... Νομίζω ότι τα μέτρα στα οποία θα "κλείσει" ο τελικός είναι στις δυνατότητές μου, αλλά δεν βγήκε».

                     Εκτός τελικού και ο Μιχαλης Αναστασάκης

Ο Μιχάλης Αναστασάκης με 73,52μ. έμεινε στην 22η θέση της σφυροβολίας. Ο κρητικός πρωταθλητής των ρίψεων αγωνίστηκε στο β’ γκρουπ και ξεκίνησε με βολή στα 73,52μ. τις προσπάθειές του. Στα 73,22μ. μετρήθηκε η δεύτερη βολή του, ενώ έβγαλε άκυρη την τρίτη καθώς ήταν πολύ χαμηλή.

Πηγή φωτογραφίας: INTIME

Σχόλια