Κριστιάν Γκολομέεβ: Στην 5η θέση ο Έλληνας αθλητής στον τελικό των 50μ. ελεύθερο

Αθλητισμός
Κριστιάν Γκολομέεβ: Στην 5η θέση ο Έλληνας αθλητής στον τελικό των 50μ. ελεύθερο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ήθελα μετάλλιο αλλά χάρηκα την κούρσα, στόχος το 2024»

Ο Κριστιάν Γκολομέεβ κατέλαβε την 5η θέση στον τελικό των 50μ. ελεύθερο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Στην κούρσα της... μισής ανάσας, ο Έλληνας κολυμβητής -που έχει γεννηθεί στο Ηράκλειο- τερμάτισε στη 5η του τελικού με χρόνο 21.72.

Ακόμη κι έτσι, πάντως, ο 28χρονος κολυμβητής «έγραψε ιστορία», ισοφαρίζοντας την πέμπτη θέση που είχε καταλάβει ο Σπύρος Γιαννιώτης στα 1.500μ. ελεύθερο το 2004, ενώ είναι ο μόνος Ελληνας που έχει αγωνιστεί σε τελικό Ολυμπιακών Αγώνων εκτός Αθήνας.

Ο Κριστιάν Γκολομέεβ πλήρωσε την κακή του εκκίνηση η οποία τον άφησε πίσω και στη συνέχεια δεν μπόρεσε να καλύψει το χαμένο έδαφος και τερμάτισε σε 21.72 όπως ακριβώς και ο Βρετανός Μπέτζαμιν Πράουντ με τον οποίο μοιράστηκαν την πέμπτη θέση.

Η κατάταξη του τελικού

Κάλεμπ Ντρέσελ (ΗΠΑ) 21.07 (Ολυμπιακό ρεκόρ)

Φλοράν Μανοντού (Γαλλία) 21.55

Μπρούνο Φράτους (Βραζιλία) 21.57

Μάικλ Αντριου (ΗΠΑ) 21.60

Μπεν Πράουντ (Μ. Βρετανία) 21.72

Κριστιάν Γκολομέεβ (ΕΛΛΑΔΑ) 21.72

Λορέντζο Τζατσέρι (Ιταλία) 21.78

Τομ Ντε Μπουρ (Ολλανδία) 21.79

Ο Κριστιάν Γκολομέεβ ήταν λίγο στεναχωρημένος μετά την πέμπτη θέση, μιας κι όπως παραδέχθηκε κι ο ίδιος κυνηγούσε ένα μετάλλιο.

«Είμαι λίγο απογοητευμένος, κυνήγαγα το μετάλλιο. Μπήκα τελικό, 5η θέση δεν είναι και λίγο. Δεν ξέρω τι πήγε στραβά, ίσως να πίεσα παραπάνω απ’ όσο έπρεπε. Δεν πειράζει. Συνεχίζουμε, επόμενο στόχος η επόμενη Ολυμπιάδα. Πρέπει να βελτιώσω ορισμένα πράγματα. Όταν είδα πως είμαι πέμπτος ήμουν λίγο στεναχωρημένος αλλά όλα καλά», ήταν τα λόγια του Έλληνα πρωταθλητή στην κάμερα της ΕΡΤ.

(Φωτογραφία IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News