TOKIO 2020: Έμεινε… όνειρο το μετάλλιο για Κυρίδου-Μπούρμπου (vid)

Σπορ
TOKIO 2020: Έμεινε… όνειρο το μετάλλιο για Κυρίδου-Μπούρμπου (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα έδωσαν όλα στη δίκωπο γυναικών αλλά τερμάτισαν στην 5η θέση στον τελικό

Η Μαρία Κυρίδου και η Χριστίνα Μπούρμπου δεν κατάφεραν να φτάσουν στο όνειρο ενός ολυμπιακού μεταλλίου στο Τόκιο.

Παρότι κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια και τα έδωσαν όλα στον τελικό της δικώπου άνευ πηδαλιούχου γυναικών. Το ελληνικό πλήρωμα της κωπηλασίας δεν μπόρεσε να επαναλάβει μια κούρσα ανάλογη με τον ημιτελικό, οπότε έκανε παγκόσμιο ρεκόρ, και κατέλαβε την πέμπτη θέση στον κόσμο.

Αν και πρόκειται για την καλύτερη επίδοση για τα ελληνικά χρώματα μέχρι στιγμής στο Τόκιο, οι δύο ταλαντούχες αθλήτριες στόχευαν στο μετάλλιο στον πρώτο τους τελικό στην παρθενική παρουσία τους σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Κι αν για το χρυσό μετάλλιο το εκπληκτικό πλήρωμα της Νέας Ζηλανδίας επιβεβαίωσε την κυριαρχία του και τον τίτλο του φαβορί που κουβαλούσε καθώς τερμάτισε πρώτο (κατά τον ημιτελικό αμέσως μετά την προσπάθεια του ελληνικού πληρώματος έσπασε εκ νέου το παγκόσμιο ρεκόρ), οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες από τη Θεσσαλονίκη (οι νεότερες της κούρσας, γεννημένες η Μπούρμπου το 2000 και η Κυρίδου το 2001) δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν ούτε τον ρυθμό που δόθηκε στη μάχη για τα υπόλοιπα μετάλλια μεταξύ Ρωσίας, Καναδά και Μεγάλης Βρετανίας αν και μπήκαν στον τελικό με τον δεύτερο καλύτερο χρόνο. Εξαρχής οι Κυρίδου και οι Μπούρμπου έμειναν έξω από την κούρσα των μεταλλίων που τελικά κατέκτησαν η Ρωσία (ασημένιο) και ο Καναδάς (χάλκινο).

Με χρόνο 6:57.11 κατέλαβαν την πέμπτη θέση ξεπερνώντας την Ισπανία που έμεινε ουραγός στον αγώνα. Η πρώτη τους παρουσία πάντως σε Ολυμπιακούς Αγώνες είναι άκρως θετική καθώς πέτυχαν τον στόχο του τελικού πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις και καλούς χρόνους. Το μέλλον τους ανήκει...

Η τελική κατάταξη

1.Νέα Ζηλανδία 6:50.19

2.Ρωσία 6:51.45

3.Καναδάς 6:52.10

4.Μ. Βρετανία 6:54.96

5.Ελλάδα 6:57.11

6.Ισπανία 7:00.05

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News