Ολυμπιακοί αγώνες 2020

ΤΟΚΙΟ 2020: Στον τελικό με τρομερή εμφάνιση ο Ντούσκος! (vid)

Άγγιξε το ολυμπιακό ρεκόρ και προκρίθηκε στον τελικό του μονού σκιφ

Οι τρομερές εμφανίσεις του Στέφανου Ντούσκου συνεχίστηκαν και στον ημιτελικό του μονού σκιφ. Ο 24χρονος κωπηλάτης από τα Ιωάννινα επικράτησε στον ημιτελικό και κατάφερε να πάρει την πρόκριση στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων! 

Ο Έλληνας κωπηλάτης ήταν δεύτερος μετά τα πρώτα πεντακόσια μέτρα και στη συνέχεια... εξαφανίστηκε από τους αντιπάλους του. Άρχισε να χτίζει μια διαφορά, η οποία όσο περνούσε ο χρόνος τόσο μεγάλωνε. Μάλιστα παρά την προσπάθεια των έτερων μονομάχων της κούρσας του, τερμάτισε στην πρώτη θέση με χρόνο 6:41.61, αγγίζοντας την κατάρριψη του ολυμπιακού ρεκόρ (6:41.34) που κατέχει ο Νεοζηλανδός Ντρισντέιλ από το Ρίο.

Προφανώς πήρε την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό, ο οποίος είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί το πρωί της Παρασκευής (30/07, 03.45), κατέχοντας τον καλύτερο χρόνο από τους δώδεκα που συμμετείχαν στις δύο ημιτελικές σειρές! Η επόμενη, μεγάλη, πρόκληση είναι το βάθρο.

Tα έξι πληρώματα του απλού σκιφ ανδρών που θα διεκδικήσουν μία θέση στο βάθρο των 32ων Ολυμπιακών Αγώνω του Τόκιο έχουν ως εξής:

Στέφανος Ντούσκος (Ελλάδα)

Κγιέτιλ Μπορτς (Νορβηγία)

Σβέρι Νίλσεν (Δανία)

Αλεξάντερ Βιαζόφκιν (Ρωσία)

Νταμίρ Μαρτίν (Κροατία)

Μιντάουγκας Γκρισκόνις (Λιθουανία)

Σχόλια