TOKIO 2020: Σε ξενοδοχείο καραντίνας η ομάδα καλλιτεχνικής κολύμβησης!

Σπορ
TOKIO 2020: Σε ξενοδοχείο καραντίνας η ομάδα καλλιτεχνικής κολύμβησης!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε περιπέτειες η ομάδα μετά το θετικό κρούσμα σε συνοδό της αποστολής

Σε περιπέτειες έχει μπλέξει η ομάδα της καλλιτεχνικής κολύμβησης που ταξίδεψε στο Τόκιο για να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες ενώ στην αποστολή θυμίζουμε ότι βρίσκεται και η Ηρακλειώτισσα κολυμβήτρια Κρυσταλλένια Γιαλαμά.

Το πρώτο πλήγμα είχε γίνει με την Ευαγγελία Πλατανιώτη η οποία βρέθηκε θετική στον κορονοϊό μία μέρα πριν αναχωρήσει για το Τόκιο.

Το πρόβλημα, όμως, έγινε μεγαλύτερο, καθώς όταν έφτασαν στην ιαπωνική πρωτεύουσα υποβλήθηκαν σε τεστ – όπως όλες οι αποστολές – και μία συνοδός βρέθηκε θετική στον κορονοϊό.

Η συγκεκριμένη παράγοντας θα μπει σε ξενοδοχείο καραντίνας για 14 ημέρες και φυσικά δεν θα παρακολουθήσει τους Ολυμπιακούς, αλλά πλέον δημιουργήθηκε θέμα και με την υπόλοιπη ομάδα με την οποία συνταξίδεψε.

Αντί να οδηγηθούν οι αθλήτριες στο Ολυμπιακό Χωριό, θα μεταφερθούν σε άλλο ξενοδοχείο, αυτή τη φορά εντατικής παρακολούθησης και ανάλογα με τα αποτελέσματα των καθημερινών τεστ, θα ληφθούν οι αποφάσεις.

Ευχή όλων να αγωνιστούν όλες κανονικά στους Ολυμπιακούς και να μην υπάρχουν άλλες επιπτώσεις. Ωστόσο, όπως αποκαλύπτει το gazzetta.gr η συγκεκριμένη συνοδός δεν είχε κάνει εμβόλιο, παρά τις έγκαιρες και επανειλημμένες ειδοποιήσεις της ΕΟΕ σε όλα τα μέλη της Ολυμπιακής αποστολής να κάνουν εμβόλιο, πριν ταξιδέψουν στο Τόκιο.

Η ανακοίνωση της ΕΟΕ

«Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από τους διοργανωτές προς την ΕΟΕ, όλα τα μέλη της ομάδας καλλιτεχνικής κολύμβησης που ταξίδεψαν από την Αθήνα στο Τόκιο μαζί με τη συνοδό που βρέθηκε θετική στον κορονοϊό, θα οδηγηθούν σε ξενοδοχείο όπου και θα βρίσκονται υπό εντατική παρακολούθηση. Θα υποβληθούν το πρωί της Πέμπτης σε νέο τεστ για κορονοϊό και ανάλογα με τα αποτελέσματα θα ληφθούν οι αποφάσεις για τις περαιτέρω ενέργειες. Η συνοδός της ομάδας που βρέθηκε θετική στον κορονοϊό κατά την άφιξη της στο αεροδρόμιο, θα υποβληθεί σε νέο τεστ και θα τεθεί σε καραντίνα σε διαφορετικό ξενοδοχείο».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News