ΤΟΚΙΟ 2020: Άγγιξε νέα τεράστια νίκη η Εθνική Πόλο, ισοπαλία 6-6 με Ιταλία

Σπορ
ΤΟΚΙΟ 2020: Άγγιξε νέα τεράστια νίκη η Εθνική Πόλο, ισοπαλία 6-6 με Ιταλία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ελλάδα προηγήθηκε 6-2 αλλά στα τελευταίο οκτάλεπτο οι Ιταλοί ισοφάρισαν

Μετά τη νίκη επί των Ούγγρων, η Εθνική Ελλάδας έφτασε μια ανάσα από το να λυγίσει και την παγκόσμια πρωταθλήτρια στο πόλο, την Ιταλία, με το τελικό αποτέλεσμα να είναι ισόπαλο 6-6. 

Οι παίκτες του Βλάχου προηγήθηκαν με 6-2 στο τέλος της τρίτης περιόδου, αλλά η Παγκόσμια πρωταθλήτρια απάντησε με επί μέρους 4-0 στην τελευταία περίοδο για να διαμορφωθεί το τελικό 6-6.

Το ματς

Το παιχνίδι είχε χαρακτήρα ντέρμπι από τα πρώτα του δευτερόλεπτα. Οι άμυνες των δύο ομάδων είναι εκείνες που κυριάρχησαν, ενώ είχαμε πολλές δυνατές μονομαχίες.

Η Ιταλία ήταν εκείνη που άνοιξε το σκορ με τον Αϊκάρντι. Η Εθνική ομάδα, κατάφερε να ξεπεράσει το αρχικό πρόβλημα με το πρες των Ιταλών και έφτασε στην ισοφάριση με τον Κώστα Μουρίκη.

Με τη συμπλήρωση τριών λεπτών στη δεύτερη περίοδο ο Λουόνγκο έβαλε ξανά μπροστά στο σκορ τους Ιταλούς. Η Ελλάδα δεν έβρισκε το δρόμο προς τα δίχτυα με σουτ κυρίως από την περιφέρεια μέχρι που ο Παπαναστασίου με μία μαγική λόμπα έκανε το 2-2. Αυτό ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Το τρίτο οκτάλεπτο ήταν βγαλμένο από τα όνειρα του Θοδωρή Βλάχου. Μέσα σε περίπου 1.30 η Εθνική ομάδα πέτυχε τρία γκολ με τους Γενηδουνιά, Καπότση και Αργυρόπουλο και προηγήθηκε με 2-5. Οι Ιταλοί προσπάθησαν να αντιδράσουν αλλά ο Βλαχόπουλος έκανε το 2-6 το οποίο ήταν και το σκορ της τρίτης περιόδου.

Παρόλα αυτά, οι Ιταλοί έχοντας τρομερή ποιότητα και εμπειρία, βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα να επιστρέψουν στο ματς. Κάποια λάθη της ελληνικής ομάδας αλλά και η μεγάλη ευστοχία των Παγκόσμιων Πρωταθλητών στην επίθεση, τους έδωσε την δυνατότητα να πετύχουν τέσσερα σερί γκολ με τους Φιλιόλι, Αϊκάρντι και Ετσενίκε και να πάρουν τον βαθμό της ισοπαλίας (6-6).

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 1-1, 0-4, 4-0

Ιταλία: Αϊκάρντι 2, Λουόνγκο 1, Φιλιόλι 2, Ετσενίκε 1

Ελλάδα: Παπαναστασίου 1, Μουρίκης 1, Γενηδουνιάς 1, Καπότσης 1, Αργυρόπουλος 1, Βλάχόπουλος 1

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News