Δυσκολεύτηκε αλλά προκρίθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς

Αθλητισμός
Δυσκολεύτηκε αλλά προκρίθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκη με 2-1 σετ κόντρα στον Γερμανό Φίλιπ Κολσράιμπερ...

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δυσκολεύτηκε  στην πρεμιέρα του στο Τόκιο αλλά «καθάρισε» με 3-6, 6-3, 3-6 τον Φίλιπ Κολσράιμπερ και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του τουρνουά των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο Έλληνας πρωταθλητής θα παίξει στη συνέχεια με Κουόν ή Τιάφοου, άρα μπορεί να έχει την ευκαιρία για τη ρεβάνς κόντρα στον Αμερικανό, που τον υποχρέωσε σε οδυνηρή ήττα στην πρεμιέρα του στο Wimbledon.

Αναλυτικά: Ο Στεφ ξεκίνησε εξαιρετικά τον αγώνα και πήρε με μεγάλη άνεση το πρώτο σετ, ωστόσο ο Κολσράιμπερ ανέβασε στη συνέχεια την απόδοσή του και φόρτωσε με άγχος τον 22χρονο τενίστα. Αποτέλεσμα ήταν να χάσει το δεύτερο σετ και να βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο στο τρίτο, μέχρι να κάνει το πολυπόθητο μπρέικ και να... πατήσει μετά το γκάζι.

Με το μπρέικ, λοιπόν, που σημείωσε στο τέταρτο γκέιμ (3-1), ο Στεφ πήρε το μεγάλο προβάδισμα και «έγραψε» το 1-0 σε 35 λεπτά, δίνοντας την εντύπωση ότι θα έφτανε με συνοπτικές διαδικασίες την πρόκριση.

Ο πολύπειρος Γερμανός, ωστόσο, ανέβασε τα ποσοστά στο σερβίς του στο δεύτερο, την ώρα που ο Στέφανος δεν έβρισκε λύσεις με το backhand και έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο. Ο Κολσράιμπερ πάλεψε για το μπρέικ και δικαίως έφτασε σε αυτό στο όγδοο γκέιμ (3-5), για να σερβίρει στη συνέχεια με επιτυχία για το 1-1.

Σαν να μην έφτανε η ισοφάριση, ο Στέφανος έμεινε πίσω με μπρέικ και στο τρίτο σετ (0-1) και άρχισαν να ξυπνούν τα... φαντάσματα του Wimbledon. Αυτή τη φορά, όμως, δεν «παραδόθηκε»... Πήρε τρία γκέιμ στη σειρά μετά το 0-2 (3-2), κράτησε με νύχια και με δόντια το σερβίς του στο 3-3 και με το μπρέικ που πέτυχε στο επόμενο γκέιμ (5-3) είχε την ευκαιρία να καθαρίσει το παιχνίδι.

Και δεν την άφησε να πάει χαμένη, αφού έκανε το 6-3 στο σερβίς του και έφτασε στη δύσκολη πρόκριση μετά από προσπάθεια 1 ώρας και 50 λεπτών. Κάθε αρχή κρύβει παγίδες!

Ο Στέφανος στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, αλλά δεν έγινε το ίδιο με τον Αντρέι Ρούμπλεφ (Νο.7 στον κόσμο), που ηττήθηκε με 6-3, 6-4 από τον Ιάπωνα Κέι Νισικόρι. Ο φιναλίστ του US Open 2014 θα παίξει στον δεύτερο γύρο με τον Αμερικανό Μάρκους Χιρόν.

Συνεχίζει στο Τόκιο και ο Ντιέγκο Σβάρτσμαν (Νο.13), που άφησε εκτός με 7-5, 6-4 τον Περουβιανό Χουάν Μπάμπλο Μπαρίγιας και περιμένει Μάχατς ή Σόουζα στον δεύτερο γύρο.

Ήττα-έκπληξη, τέλος, γνώρισε ο Φίλιξ Οζέ Αλιασίμ με 6-4, 7-6(2) από τον Μαρκ Πάρσελ, που πήρε τη θέση του τραυματία Άντι Μάρεϊ στο ταμπλό. Ο Αυστραλός, Νο.190 στον κόσμο, θα παίξει στη συνέχεια με τον Γερμανό Ντόμινικ Κέπφερ.

"Δεν μπορώ να απαντήσω για το που θα  φτάσω, θα δούμε", είπε αμέσως μετά τον αγώνα...

Πηγή: www.sdna.gr

Πηγή φωτογραφίας: INTIME

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News