Διαφορετική η σημερινή τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

Σπορ
Διαφορετική η σημερινή τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χωρίς την παρουσία κόσμου- Σημαιοφόροι Κορακάκη και Πετρούνιας

Ανοίγει σήμερα επισήμως η αυλαία των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο με την πραγματοποίηση της Τελετής Έναρξης η οποία έχει οριστεί για τις 2:00 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας. Η πανδημία του κορονοϊού, που οδήγησε στην αναβολή για έναν χρόνο της κορυφαίας διοργάνωσης κι εξακολουθεί να πλήττει την ανθρωπότητα και φυσικά την Ιαπωνία, έχει υποχρεώσει τους ιθύνοντες να περιορίσουν το θέαμα και τις θεματικές ενότητες.

Η Τελετή Έναρξης θα διεξαχθεί παρουσία μόλις μερικών εκατοντάδων αξιωματούχων και «υψηλών» προσκεκλημένων. Στην καθιερωμένη παρέλαση και στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων, θα συμμετάσχουν περίπου 6.000 αθλητές από τους σχεδόν 10.000 που θ΄ αγωνισθούν στο Τόκιο.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν οι διοργανωτές, θα είναι μία τελετή προσαρμοσμένη στα νέα δεδομένα και σε κάθε περίπτωση «απλούστερη από τις προηγούμενες διοργανώσεις, προκειμένου να μείνουν «συντονισμένοι με την κατάσταση της υγείας» και να μειωθεί ο κίνδυνος εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Ένα μέρος της τελετής θα είναι αφιερωμένο στα θύματα του σεισμού και του τσουνάμι του 2011 που οδήγησαν στην πυρηνική καταστροφή της Φουκουσίμα και άφησαν πίσω τους, σχεδόν 18.500 νεκρούς. Επίσης, θα δοθεί έμφαση στην Ιστορία και στον πολιτισμό της Ιαπωνίας, καθώς και στις καθολικές αξίες του αθλητισμού.

Οι λεπτομέρειες παραμένουν μυστικές μέχρι το τέλος, αλλά σε ένα βίντεο από τις πρόβες που μαγνητοσκοπήθηκαν από ντόπιους κατοίκους, φαίνονται εικόνες ενός επίγειου πλανήτη και ακούγονται οι στίχοι του τραγουδιού «Imagine», που... προβάλλονται στον ουρανό.

Οι χώρες που συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες αναμένεται να δείξουν την υποστήριξή τους στην ισότητα των φύλων και τη φυλετική δικαιοσύνη, με τις επιλογές ενός αθλητή και μίας αθλήτριας από κάθε χώρα που θα κρατούν τις σημαίες στην τελετή έναρξης.

Σημαιοφόροι της ελληνικής αποστολής θα είναι η Άννα Κορακάκη και ο Λευτέρης Πετρούνιας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News