Ολυμπιακοί αγώνες: Ο Ντούσκος ανοίγει την αυλαία των ελληνικών συμμετοχών

Σπορ
Ολυμπιακοί αγώνες: Ο Ντούσκος ανοίγει την αυλαία των ελληνικών συμμετοχών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με την κωπηλασία ανοίγει το αγωνιστικό πρόγραμμα της ελληνικής αποστολής

Πριν ακόμη γίνει η τελετή έναρξης οι Έλληνες αθλητές μπαίνουν στη μάχη για διάκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο. Το αγωνιστικό πρόγραμμα της ελληνικής αποστολής ανοίγει τα ξημερώματα ο Στέφανος Ντούσκος στην κωπηλασία. Ο Έλληνας κωπηλάτης μπαίνει στη μάχη του σκιφ από τη δεύτερη προκριματική σειρά.

Ο αγώνας του θα ξεκινήσει στις 2:40 (8:40 τοπική) τα ξημερώματα της Παρασκευής ώρα Ελλάδος. Ο αθλητής με καταγωγή από τα Γιάννενα θα βρίσκεται στη δεύτερη διαδρομή και θα έχει αντιπάλους τους Νεοζηλανδό Πάρι, τον Βάσκες από τον Άγιο Δομίνικο, τον Ριι από το Βανουάτου, τον Αντονιέλι από το Μονακό και τον Τόρες από το Περού.

Οι αθλητές που θα τερματίσουν στις τρεις πρώτες θέσεις θα προκριθούν στα προημιτελικά. Οι υπόλοιποι θα έχουν μία δεύτερη ευκαιρία μέσω των ρεπεσάζ.

«Το ταξίδι έχει ξεκινήσει πολύ καλά Είμαι έτοιμος να τα δώσω όλα Πιστεύουμε για το καλύτερο δυνατό, θα κάνουμε ότι μπορούμε. Πήγαμε λίγες μέρες νωρίτερα για να εγκλιματιστούμε . Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω πως θα είναι εκεί τα πράγματα .Μιλάνε για πολλή ζέστη πολλή υγρασία , ότι θα έχει κύμα, θα δούμε. Ανυπομονώ όμως πολύ , το περίμενα τόσο καιρό. Το πιο σημαντικό για μένα θα ήταν να έρθω πίσω με ένα μετάλλιο. Αρχικά θ α προσπαθήσω να βελτιώσω την 6η θέση που είχα καταλάβει στο Ριο το 2016, ξέρω ότι είναι πολύ δύσκολα στο σκιφ αλλά θα το παλέψω θα προσπαθήσω όσο μπορώ για το μετάλλιο. Το μήνυμα που θα ήθελα να στείλω στους Έλληνες είναι ότι θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό και θα προσπαθήσω να τους κάνω όλους περήφανους» δήλωσε ο Έλληνας πρωταθλητής στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας.

Αυτή είναι η δεύτερη Ολυμπιακή συμμετοχή για τον Στέφανο Ντούσκο. Ο Έλληνας αθλητής είχε αγωνιστεί και στο Ρίο όπου ήταν στο πλήρωμα της τετράκωπου ελαφρών βαρών που κατέλαβε την έκτη θέση.

Λίγη ώρα αργότερα και συγκεκριμένα στις 3 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδος, 9 το πρωί τοπική, θα μπει στη μάχη η Ευαγγελία Ψάρρα στην τοξοβολία. Η θρυλική Ελληνίδα τοξοβόλος θα λάβει μέρος σε Ολυμπιακούς αγώνες για έκτη φορά στην καριέρα της.

Ισοφαρίζει έτσι το ρεκόρ για την Ελλάδα. Έξι Ολυμπιακές συμμετοχές έχουν ακόμη ο ιστιοπλόος Τάσος Μπουντούρης και η Άγη Κασσούμη που αγωνιζόταν στην σκοποβολή.

Στόχος της Ψάρρα είναι να πετύχει μία καλή επίδοση που θα τη φέρει ψηλά στην κατάταξη  και πιο βατούς αντιπάλους στη συνέχεια...

Οι προηγούμενες Ολυμπιακές συμμετοχές της Ψάρρα

2000 Σίδνεϊ - ατομικό - 41η θέση

2004 Αθήνα - ατομικό - 7η θέση

2004 Αθήνα - ομαδικό - 5η θέση

2008 Πεκίνο - ατομικό 48η θέση

2012 Λονδίνο - ατομικό - 33η θέση

2016 Ρίο - ατομικό - 33η θέση

Το αγωνιστικό πρόγραμμα των Ελλήνων αθλητών κλείνει η Αννέτα Κυρίδου στην κωπηλασία. Η αθλήτρια από τη Θεσσαλονίκη λαμβάνει μέρος στο αγώνισμα του σκιφ κι αυτή θα είναι η πρώτη της Ολυμπιακή συμμετοχή.

Η Αννέτα Κυρίδου έχει στο ενεργητικό της πολύ μεγάλες διακρίσεις τόσο στις μικρές ηλικίες όσο και σε επίπεδο γυναικών με πιο πρόσφατη το χάλκινο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Η πρωταθλήτρια του ΝΟΘ κληρώθηκε επίσης στη 2η προκριματική σειρά στη δεύτερη διαδρομή όπου θα αντιμετωπίσει τη Νόμπλε από την Ουγκάντα, την Τσόου από το Τρινοντάντ, την Πο από την Σιγκαπούρη, την Πουσπουρ από την Ιρλανδία και την Λεουγκα από το Μεξικό.

Οι τρείς πρώτες βάρκες περνάνε στα προημιτελικά τα υπόλοιπα πληρώματα έχουν ακόμη μια ευκαιρία με τους επαναληπτικούς. 

Το πρόγραμμα των Ελλήνων αθλητών

Παρασκευή 23 Ιουλίου

02:30 – Προκριματικές σειρές σκιφ ανδρών – Στέφανος Ντούσκος

03:30 – Προκριματικές σειρές σκιφ γυναικών – Αννέτα Κυρίδου

03:00 – Προκριματικός ατομικού γυναικών – Ευαγγελία Ψάρρα

* Οι αγώνες είναι σε ώρες Ελλάδος. Το Τόκιο είναι έξι ώρες μπροστά

Το μεσημέρι της Παρασκευής και συγκεκριμένα στις 2 ώρα Ελλάδος θα διεξαχθεί η τελετής έναρξης των Ολυμπιακών. Με πολύ λίγο κόσμο στις εξέδρες και με αυστηρά πρωτόκολλα, οι αθλητές των χωρών θα παρελάσουν δίνοντας το σύνθημα για την έναρξη της μεγαλύτερης αθλητικής γιορτής.

Φέτος, μετά από ψήφισμα της ΔΟΕ, κάθε χώρα θα έχει δύο σημαιοφόρους, έναν άνδρα και μία γυναίκα για την ισότητα των δύο φύλων. Σημαιοφόροι της ελληνικής αποστολής θα είναι η Άννα Κορακάκη και ο Λευτέρης Πετρούνιας.

Το τηλεοπτικό πρόγραμμα της ΕΡΤ

Παρασκευή 23 Ιουλίου

ΕΡΤ 1

02:30-06:00 ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ ΣΚΙΦ ΑΝΔΡΩΝ ΣΚΙΦ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

14:00 - 17:00 ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ (Ζ)

22:00 - 01:00 ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ (E)

Πηγή www.sdna.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News