Ολυμπιακοί αγώνες 2020

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και για ματαίωση

Τι ανέφερε ο επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής

Η κατάσταση με τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στο Τόκιο, «φουντώνει» τον προβληματισμό για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Μάλιστα, ο επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής, Τοσίρο Μούτο αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και για ματαίωση της διοργάνωσης.

Ο Τοσίρο Μούτο ρωτήθηκε για το κατά πόσο υπάρχει η πιθανότητα για ματαίωση των Αγώνων σε περίπτωση αύξησης των κρουσμάτων με τον Ιάπωνα παράγοντα να τονίζει πως η Επιτροπή παρακολουθεί την κατάσταση και είναι πάντα σε επαφή με τις εμπλεκόμενες πλευρές για το μέλλον της διοργάνωσης.

«Δεν μπορούμε να προβλέψουμε τι θα γίνει με τον αριθμό των κρουσμάτων, οπότε θα συνεχίσουμε τις συζητήσεις, αν υπάρξει μια κορύφωση. Έχουμε συμφωνήσει ότι βάσει της κατάστασης με τον κορονοϊό, θα συνεδριάσουμε όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές (σ.σ. ιαπωνική και μητροπολιτική κυβέρνηση, οργανωτική επιτροπή, ΔΟΕ και ιαπωνική Ολυμπιακή επιτροπή). Σε αυτό το σημείο, τα κρούσματα μπορεί να πέσουν, μπορεί και να είναι πιο πολλά. Επομένως, θα σκεφτούμε το τι θα κάνουμε, αν αυξηθούν τα κρούσματα», ανέφερε χαρακτηριστικά με τα κρούσματα να αυξάνονται φτάνοντας συνολικά τα 67.

Πάντως, ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, είχε δηλώσει πως δεν υπάρχει πιθανότητα νέας αναβολής των Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ όπως είναι γνωστό όλοι οι Αγώνες θα διεξαχθούν χωρίς κόσμο λόγω της πανδημίας.

Σχόλια