Βασιλείου από Τόκιο: Παραμένουμε αισιόδοξοι και δεν χάνουμε το στόχο μας

Σπορ
Βασιλείου από Τόκιο: Παραμένουμε αισιόδοξοι και δεν χάνουμε το στόχο μας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο αυστηρό πρωτόκολλο που γίνεται η προετοιμασία αναφέρεται η ηρακλειώτισσα πρωταθλήτρια…

Η αναβολή των 32ων Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στην κοινότητα του αθλητισμού και όχι μόνο, αφού το κορυφαίο αθλητικό γεγονός επηρεάζει πολλές πτυχές της κοινωνίας.

Σε λιγότερο από μία εβδομάδα η σπουδαιότερη αθλητική διοργάνωση του πλανήτη είναι έτοιμη να ξεκινήσει (ο στίβος ξεκινάει στις 30/7), με ένα χρόνο καθυστέρηση και πολλούς περιορισμούς σε όλα τα επίπεδα. Η εθνική μας ομάδα βρίσκεται εδώ και δύο 24ωρα στο Μισάτο για το τελευταίο κομμάτι της προετοιμασίας της και τα μέλη της καλούνται να ακολουθήσουν μια σειρά από περιορισμούς, αποτέλεσμα του Υγειονομικού πρωτοκόλλου κατά του covid-19.

"Η ημέρα ξεκινάει με τεστ covid - 19 πριν το πρωινό. Τρώμε και μετά πάμε προπόνηση. Γυρίζουμε 12 και κάτι και στη μία πάμε για φαγητό. Ο καθένας παίρνει το καλαθάκι του με τα φαγητά, που θέλει και τρώμε στο δωμάτιο μέσα πάλι μόνοι μας ή με την πόρτα ανοιχτή", είπε η Ειρήνη Βασιλείου από το Μισάτο και συμπλήρωσε. "Το απόγευμα όποιος θέλει πάει προπόνηση στις 18.00 και στις 20.00 τρώμε πάλι κατά τον ίδιο τρόπο το βραδινό. Το πρόγραμμα θα είναι το ίδιο για τις επόμενες ημέρες, φαγητό - προπόνηση- ξεκούραση. Προκειμένου να περνάει λίγο πιο ευχάριστα η ώρα μας με τα παιδιά έχουμε ανοίξει τις πόρτες από τα δωμάτια και τα λέμε εξ αποστάσεως. Βγάζουμε στην πόρτα του δωματίου μια καρέκλα και συζητάμε, ενώ εγώ προς το παρόν το έχω ρίξει στις ταινίες. Σε κάθε περίπτωση παραμένουμε αισιόδοξοι και δεν χάνουμε το στόχο μας γι΄αυτό που έχουμε έρθει να κάνουμε εδώ". Αναφορικά με τις θερμοκρασίες που επικρατούν στην πόλη, η Βασιλείου είπε: "Έχει αρκετή ζέστη ειδικά το πρωί. Θα συνηθίσουμε, όμως, άλλωστε γι΄αυτό είμαστε εδώ νωρίτερα".

Τα μέλη της αποστολής μας δεν επιτρέπεται να μπαίνουν σε ασανσέρ και να χρησιμοποιούν την κύρια είσοδο του ξενοδοχείου κι έτσι για να ανέβουν στα δωμάτια τους (τρεις όροφοι) χρησιμοποιούν την εξωτερική σκάλα του ξενοδοχείου. Παρόλα αυτά η ομάδα μας διατηρεί το κέφι της, την αισιοδοξία της και παραμένει προσηλωμένη στο στόχο της, που είναι η καλύτερη δυνατή παρουσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Οι προπονήσεις των αθλητών και αθλητριών μας εξελίσσονται χωρίς προβλήματα, ενώ υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση για τις αθλητικές εγκαταστάσεις στο Μισάτο, αλλά και για την φιλοξενία των ανθρώπων της πόλης, που φροντίζουν να διευκολύνουν το έργο της ομάδας μας. Τα μέλη της ομάδας θα μείνουν στο Μισάτο έως τις 26 Ιουλίου, όπου θα αναχωρήσουν για το Ολυμπιακό Χωριό. Οι βαδιστές θα μείνουν στο προπονητικό κέντρο έως την 1η Αυγούστου, όταν και θα αναχωρήσουν για το Σάπορο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News