default-image

Το Moto GP στην Αυστραλία

Αθλητισμός
Το Moto GP στην Αυστραλία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Φίλιπ Αϊλαντ της Αυστραλός στο τέλος αυτής της εβδομάδας (26-28/10) θα γίνει ο 17ος και προτελευταίος αγώνας MotoGP .

Ο Λορένθο θα εξασφαλίσει τον τίτλο αν πάρει 3 βαθμούς περισσότερους από τον Πεντρόσα.

Το πρόσωπο του τριημέρου είναι ασφαλώς ο Κέισι Στόνερ, ο οποίος θα κάνει μια τελευταία εμφάνιση μπροστά στο κοινό του, πριν αποσυρθεί από τους αγώνες στο τέλος της σεζόν, σε ηλικία μόλις 27 ετών.

Ο αυστραλός της Honda είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στο Φίλιπ Αϊλαντ τα τελευταία χρόνια, καθώς μετράει πέντε διαδοχικές νίκες εκεί. Μάλιστα με την περσινή εξασφάλισε μαθηματικά τον δεύτερο παγκόσμιο τίτλο του στη μεγάλη κατηγορία.

Ο Ντάνι Πεντρόσα θα προσπαθήσει να βάλει τέλος στο εκπληκτικό σερί του ομόσταβλού του. Ο ισπανός βρίσκεται σε τρομερή φόρμα, έχοντας πανηγυρίσει τρεις νίκες στη σειρά το τελευταίο διάστημα.

Ωστόσο, παραμένει το αουτσάιντερ στη μάχη του τίτλου, καθώς υπολείπεται 23 βαθμών του Χόρχε Λορένθο.

Αυτό σημαίνει ότι αν ο Λορένθο πάρει τρεις βαθμούς περισσότερους από τον Πεντρόσα σε αυτόν τον αγώνα, τότε δεν θα χρειαστεί να περιμένει μέχρι το φινάλε στη Βαλένθια για να στεφθεί πρωταθλητής, αλλά θα το κάνει από τώρα.

Πιο πίσω στη βαθμολογία, η πιο κοντινή μάχη είναι αυτή του Αλβαρο Μπαουτίστα με τον Βαλεντίνο Ρόσι για την πέμπτη θέση, με τον ισπανό να έχει ένα προβάδισμα έξι βαθμών αυτή τη στιγμή έναντι του Γιατρού.

Να σημειωθεί ότι με την ευκαιρία της επικείμενης απόσυρσης του Στόνερ, οι υπεύθυνοι του Φίλιπ Αϊλαντ αποφάσισαν να δώσουν το όνομά του στη στροφή 3 της πίστας.

Το πρόγραμμα του GP Αυστραλίας (MotoGP)

Παρασκευή 26/10

Ελεύθερες δοκιμές - 1ο σκέλος 03:10-03:55GR (OTE Sport 2 - Απευθείας μετάδοση)

Ελεύθερες δοκιμές - 2ο σκέλος 07:10-07:55GR (OTE Sport 2 - Απευθείας μετάδοση)

Σάββατο 27/10

Ελεύθερες δοκιμές - 3ο σκέλος: 03:10-03:55GR (OTE Sport 2 - Απευθείας μετάδοση)

Κατατακτήριες δοκιμές: 06:55GR (OTE Sport 2 - Απευθείας μετάδοση)

Κυριακή 28/10

Αγώνας: 07:00GR (OTE Sport 2 - Απευθείας μετάδοση)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News