default-image

Για 19η φορά στο βάθρο ο Dovizioso!

Σπορ
Για 19η φορά στο βάθρο ο Dovizioso!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

O Ιταλός της Yamaha Tech 3 έκανε έναν φανταστικό αγώνα αντιστεκόμενος στην έντονη πίεση του ομόσταυλού του, Cal Crutchlow και του Αμερικανού της εργοστασιακής Yamaha, Ben Spies! Στον τελευταίο γύρο, όταν μπροστά σε πάνω από 80.000 θεατές ο Stoner έχασε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του και έπεσε, ο Dovi αναπάντεχα πέρασε 3ος και κράτησε την ψυχραιμία του όταν ο Spies – πάρα πολύ επιθετικός στο τέλος – έκανε την απέλπιδα προσπάθειά του να ανέβει στο βάθρο! Έτσι, ο Ιταλός κατέκτησε το 19ο βάθρο του στο MotoGP, έχοντας διαφορά λιγότερο από 1/10 από τον 4o!

«Είμαι πολύ χαρούμενος που ανέβηκα και πάλι στο βάθρο και νιώθω ωραία που το έκανα εδώ, διότι αυτή η πίστα δεν είναι και η καλύτερή μου!», ξεκίνησε να λέει ο άσος της Tech 3 «Το ίδιο συνέβη και στο Assen, έτσι τα 2 συνεχόμενα βάθρα δείχνουν την φανταστική δουλειά που κάνουμε στην Monster Yamaha Tech 3! Βέβαια, σήμερα ήμασταν τυχεροί που βγήκαμε 3οι, εξαιτίας της πτώσης του Stoner. Ωστόσο, αποδείχτηκε πόσο σημαντικό ήταν να παραμείνω μπροστά στην μάχη μου με τον Cal και τον Ben. Τώρα πάμε στον εντός έδρας αγώνα, στο Mugello, με μεγάλη αυτοπεποίθηση και στόχο – και πάλι – το βάθρο!»

Ο Crutchlow μπλέχτηκε για μια ακόμη φορά σε μια έντονη και συναρπαστική μάχη με τον Dovizioso, αλλά καθώς αυτή κορυφωνόταν, ο Cal βγήκε εκτός πίστας, κατάφερε να συγκρατήσει την μοτοσυκλέτα του, αλλά επανήλθε στην 11η θέση για να καταφέρει εν τέλει να τερματίσει 8ος!

«Για να είμαι ειλικρινής είμαι απογοητευμένος και θεωρώ ότι οπωσδήποτε αξίζαμε κάτι καλύτερο. Το λάθος μου ήταν ότι δεν πέρασα τον Andrea νωρίτερα, διότι είχα τον ρυθμό να είμαι με τον Lorenzo. Περίμενα πίσω από τον Andrea για να κάνω την επίθεσή μου, ωστόσο βγήκα εκτός στην πρώτη στροφή. Ήταν δικό μου το λάθος, βγήκα ξανά στην πίστα και ήμουν πάλι πολύ γρήγορος και ανέκτησα μερικές θέσεις… δεν είμαι σίγουρος αλλά νομίζω ότι η μοτοσυκλέτα του Andrea επιτάχυνε πιο καλά και ήταν πιο γρήγορη στην ευθεία! Για μια ακόμη φορά έδειξα για τι είμαι ικανός. Έκανα τον 3ο ταχύτερο γύρο του αγώνα και αυτό αποδεικνύει ότι έχουμε την ταχύτητα να παλεύουμε για μια θέση στην πρώτη πεντάδα, σε κάθε αγώνα!»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News