Νικητής ο Ντοβιτσιόζο στο Γκραν Πρι της Τσεχίας

Αθλητισμός
Νικητής ο Ντοβιτσιόζο στο Γκραν Πρι της Τσεχίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ντοβιτσιόζο άντεξε τις επιθέσεις του 2ου Λορένθο και του 3ου Μάρκεθ και κατάφερε να κερδίσει έναν δύσκολο αγώνα που είχε δράμα και σασπένς στους 5 τελευταίους γύρους.

Σε έναν αγώνα στρατηγικής ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο πήρε μια πολύτιμη πρώτη θέση στο Γκραν Πρι της Τσεχίας. Στην 2η θέση έμεινε ένας πολύ καλός Χόρχε Λορένθο που άντεξε τις επιθέσεις του Μαρκ Μάρκεθ που έμεινε 3ος.

Με την εκκίνηση ένας εντυπωσιακός Ρόσι πέρασε εμπρός με τον Ντοβιτσιόζο και τον Μάρκεθ να τον ακολουθούν. Ο πρώτος γύρος χαρακτηρίστηκε από την 3πλή πτώση των Μπράντλ,Σμιθ και Βινιάλες στην 2η στροφή. Στη συνέχεια ο Ντοβιτσιόζο πέρασε τον Ρόσι με την σειρά να αλλάζει και να γίνεται Ντοβιτσιόζο, Ρόσι, Λορένθο, Μάρκεθ, Κράτσλοου, Πετρούτσι...

Οι 11 πρώτοι έκαναν ένα γκρουπ και αποσπάστηκαν από τους υπόλοιπους. Ο Λοράνθο έδειχνε δυνατός καθώς πέρασε τον Ρόσι και άρχισε να καταδιώκει τον Μάρκεθ που είχε ανέβει 3ος. Ο Ρόσι αντιμετώπιζε πρόβλημε με την φθορά των ελαστικών του και έτσι άρχισε σταδιακά να χάνει θέσεις. Στους τελευταίους γύρους τον πέρασε και ο Κράτσλοου αφήνοντάς τον 5ο.

Στους 5 τελευταίους γύρους είχαμε μεγάλη μάχη μεταξύ των 3 πρώτων, Ντοβιτσιόζο, Μάρκεθ και Λορένθο. Στον τελευταίο γύρο ο Λορένθο με μια αριστετεχνική κίνηση πέρασε από 3ος...1ος! Αλλά ο Ντοβιτσιόζο κατάφερε να ξαναπεράσει μπροστά. Ο Λορένθο προσπάθησε για την νίκη αλλά ο Ντοβιτσιόζο έδειχνε αποφασισμένος. Ο Μάρκεθ δεν ήθελε να ρισκάρει μια πτώση και έτσι στις κοκορομαχίες με τον Λορένθο έδωσε τόπο στην οργή, σιγουρεύοντας μια θέση στο βάθρο και αρκετούς βαθμούς για το πρωτάθλημα.

Πηγή: gazzetta.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News