default-image

Δεν απογοητεύεται παρά τις πτώσεις ο Λορένθο

Αθλητισμός
Δεν απογοητεύεται παρά τις πτώσεις ο Λορένθο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από την 11η θέση θα ξεκινήσει σήμερα το μεσημέρι (15:00) ο Χόρχε Λορένθο στο γκραν πρι του Ζάχσενρινγκ για το πρωτάθλημα Moto GP.

Ο αναβάτης της Yamaha είχε συνολικά τρεις πτώσεις το προηγούμενο διήμερο, μία στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής και άλλες δύο στις κατατακτήριες του Σαββάτου. Παρόλα αυτά δηλώνει σίγουρος ότι θα καταφέρει να πρωταγωνιστήσει σήμερα.

«Οι τρεις πτώσεις ήταν λίγο διαφορετικές η μία από την άλλη» δήλωσε ο Λορένθο και πρόσθεσε: «Η αιτία ήταν όμως λίγο - πολύ η ίδια. Πρέπει να συνειδητοποιήσεις ότι -προς το παρόν- δεν επιτρέπεται να πιέσεις το μπροστινό ελαστικό τόσο πολύ, όσο προηγουμένως. Ωστόσο είμαι χαρούμενος, επειδή καταλάβαμε, γιατί ήμασταν τόσο αργοί χθες. Έπεσα πολλές φορές, όμως προτιμώ να το παθαίνω αυτό και να είμαι ανταγωνιστικός, παρά να μην πέφτω και να είμαι 1,5 δευτερόλεπτο πίσω. Είμαι απογοητευμένος από τις πτώσεις και τη θέση μου, ωστόσο διαπίστωσα τελικά μεγάλη βελτίωση με τη μοτοσικλέτα μου».

Ο περυσινός Παγκόσμιος Πρωταθλητής περιέγραψε και τις πτώσεις του. «Το Σάββατο, η πρώτη έγινε γιατί καβάλησα το κερμπ (στο εσωτερικό της στροφής 8). Δεν έπρεπε να το έχω καβαλήσει τόσο πολύ. Είχα συνηθίσει να καβαλάω τα κερμπς με τα λάστιχα της Bridgestone, όμως με τα Michelin δεν είναι αυτό εφικτό» δήλωσε ο Λορένθο και συνέχισε: «Στη δεύτερη πτώση, δεν εισχώρησα πολύ μέσα στη ζώνη φρεναρίσματος, ίσως όμως δεν είχα ζεστάνει αρκετά τη δεξιά πλευρά του ελαστικού στον προηγούμενο γύρο. Πήγαινα ευθεία, όχι οπωσδήποτε φρενάροντας δυνατά, όμως έχασα τον έλεγχο του μπροστινού μέρους».

Ο Ισπανός, πάντως, δεν παραιτείται: «Δεν είναι ακόμα πολύ αργά, αν έχουμε στεγνές συνθήκες νιώθω, ότι μπορώ να ανακάμψω και να πετύχω μία καλή θέση σήμερα. Χρειάζεται να μείνω πάνω στη μοτοσικλέτα, θέλω όμως να είμαι γρήγορος. Να δούμε, πώς θα νιώσω, αν βρέχει. Δεν θέλω να μπω στον αγώνα με αρνητική ψυχολογία».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News