Formula 1: Ο Στρολ την pole position στην Κωνσταντινούπολη

Σπορ
Formula 1: Ο Στρολ την pole position στην Κωνσταντινούπολη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέσα σε δύσκολες καιρικές συνθήκες και μεγάλο ανταγωνισμό ο Καναδός πιλότος εντυπωσίασε

Γεμάτες ανατροπές, σε μια πίστα που δεν ήταν η καλύτερη δυνατή και με τις καιρικές συνθήκες έντονες και με μπόλικη... βροχή ήταν οι σημερινές κατατακτήριες δοκιμές της F1 στην Τουρκία

Ο Καναδός Λανς Στρόλ αποδείχτηκε ταχύτερος αλλά και ικανότερος όλων στην βροχή, αφήνοντας πίσω του κατά πολύ τον Φερστάπεν που μπήκε... σφήνα στις δύο Racing Point, με τον Πέρεθ να ξεκινάει αύριο τρίτος και τον Άλμπον τέταρτος.

Η βροχή δυσκόλεψε πολύ τους πιλότους στην Κωνσταντινούπολη. Μονοθέσια έβγαιναν εκτός πίστας, ο ανταγωνισμός ήταν τεράστιος ακόμη και για μια θέση στην 15αδα. Το Q3 σταμάτησε για να καθαριστεί η πίστα από τα νερά, ενώ και ένας... σκύλος έκανε την εμφάνισή του από το πουθενά και έκοβε βόλτες στην πίστα της Κωνσταντινούπολης. Μέχρι και οι δύο Alpha Romeo με τους Ραϊκόνεν και Τζιοβινάτσι μπήκαν στην δεκάδα!

Φέτελ και Λεκλέρκ δεν κατάφεραν να μπουν στην δεκάδα, οι Χάμιλτον και Μπότας την γλίτωσαν αλλά δεν μπορούσαν να φανούν ανταγωνιστικοί.

Η pole position έδειχνε να παίζεται ανάμεσα σε τρες πιλότους. Στον Στρολ, στον team mate του στην Racing Point, Πέρεθ και στον Φερστάπεν με τον Καναδό να εντυπωσιάζει και να εκκινεί πρώτος στον αυριανό αγώνα.

Μάλιστακλήθηκε από τους αγωνοδίκες μετά την ολοκλήρωση των κατατακτήριων. Από την εξέταση της τηλεμετρίας διαπιστώθηκε πως όντως επιβράδυνε επαρκώς πριν από την είσοδό του στη στροφή 7 κι εν συνεχεία επιτάχυνε αφού είχε περάσει από το σημείο όπου ήταν οι κίτρινες σημαίες. Έτσι ο Καναδός θα μπορέσει να... απολαύσει ήρεμος πλέον την πρώτη pole position της καριέρας του!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News