Μεγάλη νίκη Φερστάπεν στο Χόκενχαϊμ

Σπορ
Μεγάλη νίκη Φερστάπεν στο Χόκενχαϊμ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το GP της Γερμανίας προσέφερε τον πιο εντυπωσιακό και αμφίρροπο αγώνα της χρονιάς

Το Γκραν Πρι του Χόκενχαϊμ στην Γερμανία θύμισε την παλιά καλή και εντυπωσιακή Formula 1! Ο πιλότος της Red Bull, Μαξ Φερστάπεν, πήρε τη νίκη καθώς εκμεταλλεύτηκε την...τραγωδία της Mercedes, με τον Χάμιλτον να μένει εκτός της βαθμολογούμενης δεκάδας και τον Βάλτερι Μπότας να μην τερματίζει!

Ο αγώνας ήταν εντυπωσιακός, με συνεχείς προσπεράσεις και εναλλαγές θέσεων αλλά και μπόλικη... βροχή! Ο Φέτελ ξεκίνησε από την 20η και τελευταία θέση και άρχιζε ολοένα και να ανεβαίνει, ο καιρός τον βοηθούσε και τα... χαλούσε στους προπορευόμενούς του!

Ο Λεκλέρκ εγκατέλειψε, ο Χάμιλτον ενώ ήταν πρώτος μπήκε στα πιτ στοπ χωρίς να τον περιμένουν οι μηχανικοί του και κάθισε σε αυτά για περισσότερο από ένα λεπτό, χάνοντας την πρωτιά. Το Γκραν Πρι δεν κυλούσε καλά για την Mercedes, ο Μπότας έφυγε εκτός και χτύπησε στις προστατευτικές μπάρες, ενώ ο Χάμιλτον δεν μπορούσε να κρατήσει καλά το μονοθέσιό του και είχε τρία τετακέ!

Ξαναμπήκε στα πιτ στοπ, έπεσε ακόμη περισσότερο και είχε ως αποτέλεσμα να μείνει εκτός της βαθμολογούμενης δεκάδας! Από την άλλη μεριά, ο Φερστάπεν είχε πάρει την πρωτιά και είχε... εξαφανιστεί από τους διώκτες του, με τον Φέτελ να εκμεταλλεύεται τις εγκαταλείψεις αλλά και την εντυπωσιακή του παρουσία και να περνάει στον προτελευταίο γύρο τον Κβίατ, παίρνοντας την δεύτερη θέση με τον πιλότο της Toro Rosso να συμπληρώνει το πόντιουμ.

Επίσης ο αγώνας δεν κύλησε καλά ούτε για τη Renault, καθώς τόσο ο Ντανιέλε Ρικιάρντο όσο κι ο Νίκο Χούλκενμπεργκ εγκατέλειψαν τον αγώνα.

Ωστόσο, για τον Χούλκενμπεργκ ήταν ιδιαίτερα σκληρός ο τρόπος που εγκατέλειψε, αφού εκείνη την ώρα πάλευε με τους Μαξ Φερστάπεν και Βαλτέρι Μπότας για την πρώτη θέση. Από εκεί και πέρα, οι Στρολ, Σάινθ, Άλμπον, Ράικονεν, Τζιοβινάτσι, Γκροζάν και Μάγκνουσεν συμπλήρωσαν το βάθρο σε έναν αγώνα που θα θυμόμαστε για χρόνια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News