Πολύ κοντά στον τίτλο ο Χάμιλτον με τη νίκη του στη Ρωσία  

Αθλητισμός
Πολύ κοντά στον τίτλο ο Χάμιλτον με τη νίκη του στη Ρωσία  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολύ κοντά στην κατάκτηση του 5ου παγκοσμίου πρωταθλήματος της καριέρας του βρίσκεται ο Λιούις Χάμιλτον μετά τη νίκη του στο Σότσι.

Η Mercedes έδωσε οδηγία στον Βάλτερι Μπότας να αφήσει τον ομόσταυλό του να περάσει μπροστά κι έτσι ο Χάμιλτον πήρε μία σπουδαία νίκη στη Ρωσία που τον φέρνει πολύ κοντά στην κατάκτηση του τίτλου.

Ο Χάμιλτον για να φτάσει στην 8η φετινή νίκη του χρειάστηκε να κάνει και μία εκπληκτική  προσπέραση στον Σεμπάστιαν Φέτελ δείχνοντας το οδηγικό του ταλέντο. Έτσι ο Βρετανός πιλότος αύξησε κι άλλο τη διαφορά από τον Γερμανό που είναι πλέον στο -50.

Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι ο Χάμιλτον κατά τη διάρκεια του αγώνα ανέφερε πρόβλημα στον κινητήρα και τα ελαστικά του, τα οποία ξεπέρασε σημειώνοντας ακόμα και ρεκόρ γύρου με 1:36.185.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο pole man Βάλτερι Μπότας τερματίζοντας 2,545’’ πιο αργά από τον Χάμιλτον, ενώ ακολούθησαν οι Φέτελ (+7,487) και Ραϊκόνεν (+16,543).

Από τους κερδισμένους του αγώνα και ο Μαξ Φερστάπεν, που μέσα στους οκτώ πρώτους γύρους κατόρθωσε να κερδίσει δώδεκα ολόκληρες θέσεις και τελικά τερμάτισε πέμπτος με τη Red Bull, μπροστά από τον ομόσταβλό του Ντάνιελ Ρικιάρντο. Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Λεκλέρκ (Sauber), Μάγκνουσεν (Haas), Οκόν και Πέρες (Force India).

Να σημειωθεί επίσης ότι οι Toro Rosso εγκατέλειψαν με προβλήματα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News