Πήρε την pole position ο Φέτελ στο Μπαχρέϊν

Σπορ
Πήρε την pole position ο Φέτελ στο Μπαχρέϊν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας εντυπωσιακός Φέτελ κατάφερε στον τελευταίο γύρο να πάρει μια εμφατική pole position με ρεκόρ γύρου 1.27.958 από τον Κίμι Ράικονεν, ο Μπότας 3ος. Μόλις 4ος ο Χάμιλτον και ο Γκασλί με Toro Rosso 5ος!

Στο Q1 είχαμε το »δράμα» καθώς ο Φερστάπεν πάτησε άτσαλα πάνω σε ένα κερμπ και έχασε το μονοθέσιο με αποτέλεσμα να καταλήξει στον τοίχο. Έτσι είχαμε κόκκινη σημαία και η διαδικασία σταμάτησε. Στη συνέχεια όλων τα μάτι ήταν στις δύο McLaren που κατάφεραν τελικά να περάσουν στο Q2. Απογοήτευση οι Williams με τους Σιρότκιν και Σκρολ, που φέτος δεν τα πάνε καθόλου καλά, αλλά και οι Alfa Romeo/Sauber που με τους Λεκλέρκ και Έρικσον δεν δείχνουν ικανές να ξεφύγουν από τις τελευταίες θέσεις. Αρνητική έπληξη ο Γκροζάν που αποκλείστηκε νωρίς καθώς περιμέναμε κάτι καλύτερο. Ο Φερστάπεν παρά την έξοδό του είχε προλάβει και είχε κάνει τον 4ο χρόνο και έτσι πέρασε στο Q2. Μπροστά οι πρωτοκλασάτε ομάδες δεν έβαλαν καν πολύ μαλακά ελαστικά  (κόκκινη γόμα) και έτρεξαν με μαλακά (κίτρινη γόμα).

Στο Q2 τα πράγματα για τους οδηγούς στις πρώτες θέσεις επαναλήφθηκαν, ενώ πίσω από την δεκάδα γινόταν μάχη την οποία έχασε η... McLaren καθώς και οι δύο οδηγοί της αποκλείστηκαν! Βεβαίως αποκλείστηκε και ο Φερστάπεν που δεν παρουσιάστηκε λόγω της εξόδου στο Q1 αλλά και ο Μπρέντον Χάρτλει με Toro Rosso. Κακή εμφάνιση έκανε ο Πέρεζ που περιμέναμε να περάσει στο Q3 και όχι να αποκλειστεί.

Στο Q3 όλοι τοποθέτησαν πολύ μαλακά ελαστικά (κόκκινη γόμα) και προσπάθησαν να κερδίσουν καλέ θέσεις στην εκκίνηση. Μπροστά ξέραμε πως θα έχουμε μια μάζη μεταξύ των οδηγών της Ferrari και της Mercedes καθώς δεν έδειχνε ικανός ο Ρικιάρντο να τις απειλήσει. Έτσι και έγινε. Ο Ράικονεν μπήκε μπροστά, ο Χάμιλτον βρέθηκε 2ος με τον Ράικονεν 3ο όταν μπήκαν όλοι για αλλαγή ελαστικών. Με μόλις 4 λεπτά να απομένουν όλοι είχαν μόνο μία ευκαιρία να πετύχουν έναν καλό χρόνο. Στον τελευταίο γύρο ο Φέτελ ήταν αυτός που βρήκε τον καλύτερο ρυθμό και κατέκτησε μια πανάξια pole position. Ο Ράικονεν έμεινε 2ος με τον Μπότας 3ο και τον άκεφο Χάμιλτον 4ο (που θα ξεκινήσει 9ος στον αγώνα) αλλά και έναν εκπληκτικό Γκασλί με Toro Rosso/Honda στην 5η θέση.

Πηγή: gazzetta.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News