Η Formula 1 από του χρόνου σε Βιετνάμ, Μαϊάμι και Αργεντινή

Σπορ
Η Formula 1 από του χρόνου σε Βιετνάμ, Μαϊάμι και Αργεντινή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το 1998 έχει να γίνει αγώνας στο Μπουένος Άιρες

Η Liberty Media είναι πολύ κοντά σε συμφωνία για δύο Γκραν Πρι στο Ανόι και στο Μαϊάμι και ένα τρίτο στο Μπουένος Άιρες, όπου η Formula 1 φιλοξενήθηκε για τελευταία φορά το 1998.

Τρία νέα Γκραν Πρι θα περιλαμβάνει πιθανότατα το αγωνιστικό ημερολόγιο της Formula 1 για το 2019. Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Auto Motor und Sport, η Liberty Media βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για την πραγματοποίηση Γκραν Πρι από του χρόνου στο Βιετνάμ, στο Μαϊάμι και στην Αργεντινή.

Ο αγώνας στο Βιετνάμ θα είναι ένα σιρκουί πόλης στην πρωτεύουσα της χώρας, Ανόι, ενώ παρόμοιας λογικής θα είναι και το Γκραν Πρι στο Μαϊάμι με διαδρομή επίσης μέσα στην πόλη. Αντίθετα, το Γκραν Πρι Αργεντινής προβλέπεται να γίνει στην παλιά πίστα του Μπουένος Άιρες μετά από τον απαραίτητο εκσυγχρονισμό της. Να σημειώσουμε, ότι η Αργεντινή φιλοξένησε για τελευταία φορά ένα Γκραν Πρι της Formula 1 πριν είκοσι χρόνια, δηλαδή το 1998, σε έναν αγώνα με νικητή τον Μίκαελ Σουμάχερ με Ferrari και τους Χάκινεν, Ιρβάιν να ανεβαίνουν στις επόμενες θέσεις του βάθρου.

Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, οι αγώνες στο Ανόι και στο Μαϊάμι θα περιλαμβάνονται σχεδόν σίγουρα στο καλεντάρι της επόμενης χρονιάς. Για το Μπουένος Άιρες πρέπει να διευθετηθούν ορισμένες εκκρεμότητες, όπως η χρηματοδότηση της ανακαίνισης της πίστας και το κόστος συμμετοχής των διοργανωτών.

Πρόσφατα, είχε αποκαλύψει και ο Μπέρνι Εκλεστον ότι πριν μερικά χρόνια είχε φτάσει κοντά σε συμφωνία ύψους 64 εκατομμυρίων δολαρίων για τη διοργάνωση Γκραν Πρι της Formula 1 στο Βιετνάμ. Ο Βρετανός δήλωσε μάλιστα σίγουρος, ότι οι νέοι ιδιοκτήτες της Formula 1 (δηλαδή η Liberty Media) θα τα βρει τελικά με τους Βιετναμέζους και ότι από του χρόνου θα δούμε τα μονοθέσια της κορωνίδας των μηχανοκίνητων αθλημάτων στους δρόμους του Ανόι.

Πηγή: gazzetta.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News