Ταχύτερος όλων ο Σεμπάστιαν Φέτελ με την Ferrari  

Σπορ
Ταχύτερος όλων ο Σεμπάστιαν Φέτελ με την Ferrari  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη δεύτερη θέση ήταν ο Μπότας με την Mercedes

Σε μια από τις πιο παγωμένες ημέρες της χρονιάς στην Βαρκελώνη οι πιλότοι της Formula 1, ολοκλήρωσαν τη 2η ημέρα των επίσημων δοκιμών.

Ταχύτερος όλων και με τους περισσότερους γύρους μετά το τέλος της ημέρας ήταν ο Σεμπάστιαν Φέτελ με την Ferrari, στο δεύτερο σκέλος των επίσημων δοκιμών του πρωταθλήματος, στην πίστα της Βαρκελώνης. Ο Γερμανός πρώην πρωταθλητής, κάλυψε 98 γύρους και έτσι η Ferrari έχοντας ολοκληρώσει ήδη 178 γύρους στις δύο πρώτες ημέρες δοκιμών, έχει τους περισσότερους.

Στη δεύτερη θέση ήταν ο Μπότας με την Mercedes ο οποίος δεν απέφυγε και ένα γλίστρημα, όμως αυτό έμοιαζε λεπτομέρεια καθ’ όλη τη διάρκεια της σημερινής ημέρας. Οι καιρικές συνθήκες ταλαιπώρησαν τους οδηγούς και τους μηχανικούς, αφήνοντας στην ουσία ελάχιστα δεδομένα προς μελέτη. Οι έξοδοι από την πίστα ήταν πολλές και το γεγονός πως η θερμοκρασία έπεσε μέχρι και 4-5 βαθμούς Κελσίου, δεν επέτρεψε στους οδηγούς να δοκιμάσουν τα μονοθέσια υπό πραγματικές συνθήκες. Μάλιστα στο τέλος της δεύτερης ημέρας φάνηκαν και οι πρώτες νιφάδες χιονιού.

Κάπως έτσι λογική ήταν η απογοήτευση του Φέτελ, παρά το ότι σημείωσε την καλύτερη επίδοση. «Νομίζω πως το μόνο που μπορούμε να κρατήσουμε από την κατάταξη είναι πως κάναμε σχεδόν 100 γύρους. Κάτι που είναι καλό αν σκεφτεί κανείς πως στο τέλος χιόνιζε στην πίστα», ήταν τα λόγια του Γερμανού, ο οποίος συμπλήρωσε, «Είναι πολύ δύσκολο να κάνεις τα ελαστικά να λειτουργήσουν σε αυτές τις συνθήκες. Η άσφαλτος είχε μόλις 10 βαθμούς Κελσίου και αυτές δεν είναι συνθήκες που οδηγούμε συνήθως. Σε ζητήματα αξιοπιστίας πάντως δεν είχαμε κανένα πρόβλημα».

Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Στόφελ Βαντούρν με την McLaren, ο οποίος όλο το πρωί έκανε καλές επιδόσεις με τα πολύ μαλακά ελαστικά της Pirelli και τελικά ένας από αυτούς τους χρόνους τον έφερε τρίτο. Πίσω του με διαφορά ενός χιλιοστού, στον καλό γύρο και των δύο, βρέθηκε ο Μαξ Φερστάπεν με την Red Bull, ο οποίος αντιμετώπισε μια διαρροή καυσίμου το πρωί και έχασε κάποιο χρόνο.

Εξόδους επίσης είχαν και ο Λεκλέρκ με την έξοδο της Alfa Romeo Sauber, να οδηγεί σε κόκκινη σημαία και πρόσκαιρη διακοπή αλλά και ο Κέβιν Μάγκνουσεν με την Haas που ήταν ο τελευταίος στην κατάταξη των επιδόσεων. Την πρώτη του εμφάνιση για φέτος έκανε και ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα με την Renault RS18 και μάλιστα ήταν ταχύτερος από τον οδηγό που του πήρε την αγωνιστική θέση στην ομάδα, τον Σιρότκιν.

Πηγή: gazzetta.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News