Πρωτιά για τον Μπότας: Πήρε την pole position στο Πορτιμάο

Σπορ
Πρωτιά για τον Μπότας: Πήρε την pole position στο Πορτιμάο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Mercedes έκανε το 1-2 για το αυριανό γκραν πρι

Από την Pole position θα ξεκινήσει ο Βαλτέρι Μπότας στο αυριανό γκραν πρι του Πορτιμάο.

Στις σημερινές κατατακτήριες δοκιμές ήταν ο γρηγορότερος, ενώ στη δεύτερη θέση θα είναι ο συνοδοιπόρος του στη Mercedes, Λούις Χάμιλτον.

H μάχη μεταξύ Mercedes και Red Bull είχε λίγο διαφορετική εξέλιξη στις κατατακτήριες δοκιμές του Πορτιμάο. Η ακύρωση χρόνου του Μαξ Φερστάπεν επειδή πάτησε εκτός των ορίων της πίστας στη στροφή 4 έφερε την πρώτη αναστάτωση για τον Ολλανδό και επέστρεψε στα pits προκειμένου να εφοδιαστεί με νέα γόμα ελαστικών και να προσπαθήσει ξανά.

Η Mercedes έκανε το ίδιο, όμως έβαλε και στους δύο οδηγούς της τη μεσαία γόμα! Στο τέλος του Q2, τα μαύρα μονοθέσια κατάφεραν να σπάσουν το 1 λεπτό και 18 δευτερόλεπτα με την κίτρινη γόμα, μπαίνοντας στα 17άρια. Στο Q3 όμως, δεν είχαν αντίστοιχα καλή απόδοση. Τελικά δεν τους χρειάστηκε κιόλας αφού ο Μαξ Φερστάπεν δεν κατάφερε τίποτα καλύτερο από την τρίτη θέση.

Ο Μπότας πήρε την pole position με χρόνο που είχε κάνει πριν αλλάξει ελαστικά, ενώ πίσω του παρέμεινε ο Λιούις Χάμιλτον. Τέταρτος ο Σέρχιο Πέρεζ και πέμπτος ο Κάρλος Σάινθ. Ο Οκόν κατάφερε να φτάσει στην έκτη θέση εκκίνησης για την Κυριακή, ενώ Νόρις, Λεκλέρ, Γκασλί και Φέτελ είναι η κατάταξη για το Q3.

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ κατάφερε να φτάσει μέχρι και το Q3, την ώρα που ο teammate του δεν μπόρεσε να μπει ούτε στο Q2. Παρακάτω ακολουθούν αναλυτικά οι χρόνοι των οδηγών στις κατατακτήριες δοκιμές της Formula 1 στο Πορτιμάο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News