default-image

BMW: Ετοιμάζει αντίπαλο του Tesla Model S

Σπορ
BMW: Ετοιμάζει αντίπαλο του Tesla Model S

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το 2018, η BMW θα παρουσιάσει ένα νέο μοντέλο που θα αμφισβητήσει την κυριαρχία του Model S. Αν και ακόμα είναι άγνωστο αν θα ονομάζεται i5 ή i7, πηγές μέσα από την εταιρεία αποκαλύπτουν ότι το νέο plug-in υβριδικό θα βασίζεται στο πάτωμα της επιμηκυμένης έκδοσης της επόμενης Σειράς 5.

Η επιμηκυμένη έκδοση, που διατίθεται στην κινεζική αγορά, επιλέχθηκε επειδή προσφέρει τους απαραίτητους χώρους για τις μπαταρίες.

Συμπτωματικά, το 2018 είναι η χρονιά στην οποία το 4,5% όλων των οχημάτων κάθε εταιρείας που θα προσφέρονται στις πολιτείες των ΗΠΑ οι οποίες έχουν υιοθετήσει τις αυστηρές προδιαγραφές ρύπων CARB, όπως η Καλιφόρνια, θα πρέπει να είναι οχήματα μηδενικών εκπομπών ρύπων.

Το νέο μοντέλο θα υιοθετήσει την τεχνολογία του i8, με τη διαφορά ότι ο τρικύλινδρος βενζινοκινητήρας των 1,5 λίτρων θα αντικατασταθεί από έναν ισχυρότερο τετρακύλινδρο, ενώ αντί για έναν θα υπάρχουν δύο ηλεκτροκινητήρες, ένας στον κάθε άξονα.

Τέλος, φημολογείται πως η μελλοντική i5/i7 θα παρουσιαστεί, με τη μορφή concept, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το φθινόπωρο.

Πηγή: drive.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News