default-image

"Ανάγκη ο σχεδιασμός πλαισίου οδηγικής παιδείας"

Κρήτη
"Ανάγκη ο σχεδιασμός πλαισίου οδηγικής παιδείας"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου πλαισίου ανάπτυξης της οδηγικής παιδείας στη χώρα μας, το οποίο θα ξεκινά από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και θα διευρύνεται στις επόμενες σχολικές βαθμίδες, κρίνεται απαραίτητος», τονίζει ο Λευτέρης Αυγενάκης στον υπουργό Παιδείας.

«Στόχος, πρωταρχικά, είναι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση για την οδική ασφάλεια και η παροχή ολοκληρωμένης οδηγικής παιδείας με απώτερο σκοπό τη μείωση, και ιδανικά, την πλήρη εξάλειψη των τροχαίων ατυχημάτων στις εθνικές οδικές αρτηρίες», σχολίασε ο βουλευτής προς τον υπουργό Παιδείας, αναφορικά με την παροχή παιδείας για ασφαλή οδηγική συμπεριφορά και συνέχισε: «Οι δράσεις, τα προγράμματα, οι πρωτοβουλίες και οι πολιτικές που υλοποιούνται χρήζουν καθολικής εφαρμογής σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες και πρέπει να ενδυναμωθούν περαιτέρω».

Όπως επισημαίνεται στη σχετική απάντηση του υφυπουργού Παιδείας κ. Αλέξανδρου Δερμεντζόπουλου στο ερώτημα του βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη, «σύμφωνα με τα ισχύοντα ωρολόγια προγράμματα, οι μαθητές ενημερώνονται για θέματα που αφορούν την οδική ασφάλεια και την κυκλοφοριακή αγωγή μέσα από διδασκόμενα μαθήματα των τάξεων του Γυμνασίου. Η Κυκλοφοριακή Αγωγή εντάχθηκε ως μάθημα από το έτος 2010-2011 και στην Γ' τάξη του Δημοτικού».

Επιπλέον, «εφαρμόζονται Προγράμματα Αγωγής Υγείας στις σχολικές μονάδες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, εκ των οποίων το 30% αφορούν την Κυκλοφοριακή Αγωγή και Πρόληψη Ατυχημάτων, το οποίο συνοδεύεται από το σχετικό εκπαιδευτικό υλικό. Στο πλαίσιο της Βιωματικής Εκπαίδευσης λειτουργούν Πάρκα Κυκλοφοριακής Αγωγής όπου οι μαθητές με την κατάλληλη συνοδεία ασκούνται στη σωστή οδική συμπεριφορά. Ο θεσμός του εθελοντή σχολικού τροχονόμου ενισχύει την ασφάλεια τω μαθητών».

«Σχετικές δράσεις και συνεργασίες με σκοπό την ευαισθητοποίηση των μαθητών όλων των σχολικών βαθμίδων για την οδική ασφάλεια υλοποιούνται και αναπτύσσονται τα τελευταία χρόνια σε πολλές περιοχές και νομούς της χώρα μας», σύμφωνα με το έγγραφο του υφυπουργού Παιδείας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News