Μηχανοκίνητα

Αγωνιζόμενος με αναπηρία στο Ντακάρ

Το Ράλι Ντακάρ δεν απευθύνεται μόνο σε επαγγελματίες οδηγούς, αλλά και υπεύθυνους ερασιτέχνες. Στη φετινή εκκίνηση της 5ης Ιανουαρίου στη Λίμα θα βρεθεί και ο Βρετανός στρατιώτης Τομ Νίθγουεϊ.

Θα είναι ο συνοδηγός του Τζάστιν Μπίρτσολ στην κατηγορία των αυτοκινήτων στον αγώνα των 8,000 χιλιομέτρων που θα τερματίσει στο Σαντιάγο. Ο Νίθγουεϊ αποτελεί ξεχωριστή περίπτωση, αφού είναι πλέον ανάπηρος.

Το 2008 στο Αφγανιστάν πάτησε μια νάρκη, επέζησε, αλλά έχασε τα δύο πόδια και το ένα χέρι του. Μόλις ολοκλήρωσε την αποθεραπεία του, συμπλήρωσε την αίτηση συμμετοχής του.

"Νομίζω πως το Ντακάρ είναι λιγότερο επικίνδυνο από ότι έχω κάνει και γνωρίζω καλά που έμπλεξα. Με όσους οδηγούς έχω μιλήσει, μου είπαν πως δεν θα θα ξανατρέξουν στο Ντακάρ, οπότε δεν είναι εύκολο", δήλωσε ο Νίθγουεϊ στο CNN.

Θα αγωνιστεί για λογαριασμό της ομάδας Race2Recovery, η οποία συγκεντρώνει χρήματα για την ενίσχυση σοβαρά τραυματιών στρατιωτών, ανδρών και γυναικών.

Ο Νίθγουεϊ, ένα από τα πρόσωπα των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, κοιτάζει μόνο προς τον τερματισμό.

"Μου αρέσουν τα αυτοκίνητα, έκανα μοτοκρός όταν ήμουν παιδί. Η συμμετοχή στο Ντακάρ αποτελεί όνειρο για μένα. Πολλοί άνθρωποι δεν έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν σε αυτό, αλλά εγώ έχω την ευκαιρία. Το σημαντικότερο για μένα, είναι να τερματίσω".

Στο πλευρό του βρίσκεται και η Τσέλσι, η αγαπημένη ομάδα του βετεράνου στρατιώτη, στο γήπεδο της οποίας διατηρεί μόνιμη θέση μετά τη γνωριμία του με τον αρχηγό Τζον Τέρι και τον Φρανκ Λάμπαρντ.

ΠΗΓΗ: sport24.gr

Σχόλια