default-image

Συμπληρώνει 100 χρόνια ιστορίας η Aston Martin

Σπορ
Συμπληρώνει 100 χρόνια ιστορίας η Aston Martin

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Δεν είναι πολλές οι αυτοκινητοβιομηχανίες που κατάφεραν να γιορτάσουν έναν αιώνα ιστορίας. Η Aston Martin είναι ακόμα εδώ και προετοιμάζεται για μια σειρά εκδηλώσεων, αντάξιων της περίστασης.

Πριν από περίπου έναν αιώνα, ο Lionel Martin και ο Robert Bamford ίδρυσαν την εταιρεία Bamford & Martin, η οποία τελικά μετονομάσθηκε σε Aston Martin, με αφορμή μια μεγάλη επιτυχία του Bradford στο Aston Clinton Hillclimb, όπου η εταιρεία έδωσε τα πρώτα αγωνιστικά δείγματα γραφής.

Η Aston Martin άντεξε στο πέρασμα των δεκαετιών, συνδέοντας το όνομά της, με εκπληκτικά μοντέλα και φυσικά με τον διασημότερο Βρετανό κινηματογραφικό ήρωα (James Bond) και γιορτάζει τα γενέθλιά της, με μια σειρά εκδηλώσεων.

Στις 15 Ιανουαρίου, στο Chelsea, την έδρα της φίρμας, θα παρουσιαστούν στο κοινό, το παλαιότερο πρωτότυπο που διασώζεται, το A3 του 1921, αλλά και η νέα εντυπωσιακή Vanquish.

Επίσης, ο επίτιμος καλεσμένος της φίρμας, ηθοποιός Sir John Standing, θα παρουσιάσει τα πρώτα χρόνια της ιστορίας της Aston Martin, μέσα από τις περιγραφές του Lionel Martin, ενώ θα παρουσιαστούν οι κορυφαίες στιγμές της, σε αυτόν τον αιώνα «Centenary drives», που περιλαμβάνει από αγωνιστικές επιδόσεις, μέχρι χαρακτηριστικές σκηνές των αυτοκινήτων της, στις ταινίες του James Bond.

Πηγή: Autotriti.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News