default-image

Νικητής ο Πεδρόσα στην Αραγονία

Αθλητισμός
Νικητής ο Πεδρόσα στην Αραγονία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ντάνι Πεδρόσα έγινε ο πρώτος Ισπανός που πήρε νίκη στο Grand Prix της Αραγονίας, αλλά παραμένει μακριά από τον σταθερό Χόρχε Λορένθο στη βαθμολογία των οδηγών.

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας δεν κατάφερε να μείνει με τον Πεδρόσα μετά τον πέμπτο γύρο (σ.σ. η διαφορά στο τέλος ήταν έξι δευτερόλεπτα), ωστόσο ο οδηγός της Yamaha κράτησε τη δεύτερη θέση και μπορεί να έχασε πέντε βαθμούς, όμως η διαφορά βρίσκεται στους 33 βαθμούς κι ενώ απομένουν τέσσερις αγώνες.

Το ενδιαφέρον όλων επικεντρώθηκε στη "μάχη" της τρίτης θέσης με τον Αντρέα Ντοβιτσιόζο (Monster Yamaha Tech 3) να ανεβαίνει από την πέμπτη στην τρίτη θέση δέκα γύρους πριν από το τέλος, προσπερνώντας τον Μπεν Σπις (Yamaha) και τον τιμέιτ του, Καλ Κράτσλοου. Ο τελευταίος έμεινε "κολλημένος" πίσω του, όμως έμεινε και πάλι τέταρτος παρά την απέλπιδα προσπάθεια του στον τελευταίο γύρο.

Ο Ντοβιτσιόζο ανέβηκε για έκτη φορά στο βάθρο με τον έτερο πρωταγωνιστή των "δορυφορικών" ομάδων, Στέφαν Μπραντλ να προσπερνάει στα ίσια τον απογοητευτικό Σπις νωρίς στον αγώνα. Ο Γερμανός ένιωθε πως η τρίτη θέση ήταν δική του, όμως δεν κατάφερε να αποφύγει την πτώση, προκαλώντας την απογοήτευση στο πρόσωπο του αφεντικού του, Λούτσιο Τσεκινέλο. Πέμπτος τερμάτισε ο Άλβαρο Μπαουτίστα που θέλει να κρατήσει τη θέση του στη Gresini.

Ακόμα ένας κακός αγώνας για τη Ducati με τον Νίκι Χέιντεν να έχει μια άσχημη πτώση και να μεταφέρεται στο ιατρικό κέντρο της πίστας. Στάθηκε αρκετά τυχερός και απέφυγε τον τραυματισμό μετά από το ατύχημα στην Ιντιανάπολις που του στέρησε τη συμμετοχή του στο Μπρνο.

Ο Βαλεντίνο Ρόσι είχε επαφή με τον αντικαταστάτη του Κέισι Στόνερ, τον Τζόναθαν Ρία λίγο μετά την εκκίνηση. Ο Ρόσι έπεσε στις τελευταίες θέσεις και με καλή προσπάθεια, τερμάτισε όγδοος πίσω από τον Ρία.

Ο επόμενος αγώνας θα διεξαχθεί στην Ιαπωνία την 14η Οκτωβρίου με τον Στόνερ να επιστρέφει λογικά στην ενεργό δράση.

Βαθμολογία οδηγών

1.Χόρχε Λορένθο

2.Ντάνι Πεδρόσα

3.Κέισι Στόνερ

Repsol Honda

4.Αντρέα Ντοβιτσιόζο

Monster Yamaha Tech 3

5.Kαλ Κράτσλοου

Monster Yamaha Tech 3

6.Βαλεντίνο Ρόσι

-.Άλβαρο Μπαουτίστα

San Carlo Honda Gresini

Βαθμολογία κατασκευαστών

Πηγή: Sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News