default-image

Ανανεώνει ο Ράικονεν στην Lotus

Αθλητισμός
Ανανεώνει ο Ράικονεν στην Lotus

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κίμι Ράικονεν έχει πιάσει τα αγωνιστικά κριτήρια για την αυτόματη ανανέωση του συμβολαίου του με τη Lotus για του χρόνου, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της ομάδας Χέραρντ Λόπεθ.

"Τουλάχιστον για το άμεσο χρονικό διάστημα, ο Κίμι είναι μαζί μας", δήλωσε ο Λόπεθ στη φινλανδική Turun Saronmat. "Έχουμε μια συμφωνία που είναι βασισμένη στα αποτελέσματα, και έχει εκπληρωθεί". Ο Ράικονεν έχει ακουστεί για πιθανή επιστροφή στη Ferrari το 2013, στη θέση του παλιού team mate του, Φελίπε Μάσα.

Πιο πρόσφατα το όνομα του 32χρονου Φιλανδού γράφτηκε και για τη McLaren, με την οποία αγωνίστηκε για πέντε χρόνια ως και το 2006, εν μέσω των φημών περί αποχώρησης του Λιούις Χάμιλτον από την ομάδα. Σχολιάζοντας αυτά τα σενάρια, ο Λόπεθ ξεκαθάρισε πως η Lotus δεν πρόκειται να αναγκάσει κανέναν να οδηγεί το μονοθέσιό της αν δεν το θέλει.

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι "ο Κίμι θέλει να είναι εδώ, όπως και ο Ρομέν Γκροζάν, και εμείς είμαστε ικανοποιημένοι μαζί τους."Κάποιες φορές οι φήμες είναι αληθινές και κάποιες φορές κάποιος βγάζει πράγματα από το μυαλό του, χωρίς καμία βάση".

Παρότι δεν έχει κερδίσει κάποια κούρσα φέτος, ο Ράικονεν επιδεικνύει εκπληκτική σταθερότητα στα αποτελέσματά του. Μετά την πέμπτη θέση του στη Μόντσα, ο Iceman ανέβηκε τρίτος στο πρωτάθλημα, έναν βαθμό πίσω από τον δεύτερο Χάμιλτον και 38 από τον πρωτοπόρο Φερνάντο Αλόνσο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News